Alte Sporturi

Lotul de MMA al Romaniei merge la Campionatele Mondiale pe propria cheltuiala

Romania va avea sase sportivi prezenti la Campionatele Mondiale de MMA pentru amatori, care au loc in orasul Las vegas din SUA. MMA (arte martiale mixte) nu este un sport omologat in Romania si, de aceea, lotul va face deplasarea pe propria cheltuiala, conform unui comunicat de presa publicat de agentia AGERPRES.

Campionatul Mondial de MMA va gazdui peste 40 de tari si aproape 260 de sportivi. Sase dintre ei vor fi romani. 

Primul sportiv al lotului, Raluca Dinescu, medaliata cu argint la Europenele de anul trecut, cu un bilant de 3 victorii si o infrangere, este singura fata care va reprezenta tara, la categoria — 52,2 kg.

Cel de-al doilea sportiv al lotului, Cristian Iorga, cu un palmares de 7 victorii si o infrangere si neinvins in Romania, va lupta la mondiale de MMA la categoria 65,8 kg.

Al treilea sportiv, brasoveanul Paul Butacu, cu un palmares de 4 victorii, va lupta la categoria 77,1. Cel de-al patrulea sportiv, Marius Cantoneru, va lupta in SUA la categoria 83,9. Timisoreanul Sasa Marcov este cel de-al cincilea, cu un palmares de 4 victorii si o infrangere, si va lupta la categoria 93,0. Al saselea sportiv este greul Ion Grigore, cu un palmares de 2 victorii, care va reprezenta tara la categoria—120,2.

Mihail Mihailovici este singurul arbitru international roman care va arbitra pentru a doua oara la Las Vegas. Cel de-al doilea oficial, cunoscutul arbitru Scott Manhardt, desi are nationalitate americana, a fost propus din partea Romaniei sa arbitreze, in urma experientei foarte mari in arbitraj din galele de profil, dar si in urma promovarii cursului international de arbitraj ce a avut loc in decembrie la Bucuresti.

Marius Crainic si George Stanciu vor fi coordonatorii lotului.

"Speram ca si Ministerul Tineretului si Sportului sa aprecieze efortul nostru de a reprezenta Romania, din resurse proprii, la cel mai mare Campionat Mondial de MMA. Consideram ca toate problemele din sport in general se pot rezolva usor printr-o atitudine deschisa si cooperanta din partea autoritatilor. De aproape trei luni asteptam solutionarea cererii de recunoastere a practicarii oficiale a ramurii de sport MMA in Romania, care in urma unui raport pozitiv trebuie sa primeasca ordinul de recunoastere", a declarat George Stanciu, presedinte A.C.S. Agon, initiatorul cererii de recunoastere.

"MMA-ul este un sport in plina ascensiune in Romania, foarte popular, care a parcurs etapele de recunoastere conform legii, fiind un sport supus testelor antidoping, recunoscut oficial in tari din Europa si cu o reprezentare foarte mare la nivel international. Ne dorim sa ne bucuram de deschiderea MTS, astfel incat eforturile noastre sa nu fie in zadar si sa reprezentam la nivel international un sport omologat in totalitate", a adaugat George Stanciu.

Sursa: AGERPRES



Lotul de MMA al Romaniei merge la Campionatele Mondiale pe propria cheltuiala