Alte Sporturi

Ivan Patzaichin decorat cu cea mai inalta distinctie la 70 ani

Sursă foto: https://www.facebook.com/IvanPatzaichin/

Marele campion Ivan Patzaichin a primit Ordinul National ”Steaua Romaniei” in grad de Cavaler in ziua cand a implinit sapte decenii de viata.

Cea mai importanta distinctie acordata de Presedintia Romaniei a fost primita de Ivan Patzaichin chiar la Palatul Cotroceni din mana presedintelui reales Klaus Werner Iohannis.

"În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră  sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentant al României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Ivan Patzaichin", a anunţat Preşedinţia prin intermediul unui comunicat.

"Pentru mine este un vis frumos pe care orice om din ţara asta îl are. Mereu am fost mândru să reprezint România. Urez mult succes sportivilor români la Tokyo, dar să ne gândim la sport şi pe termen mediu şi lung. Vă felicit domnule preşedinte pentru următorii cinci ani”, a spus Patzaichin.

Acesta i-a oferit lui Iohannis o pagaie cu mesajul ”sa vasliti cat mai bine la conducerea Romaniei”.

Ivan Patzaichin a cucerit de patru ori titlul olimpic, in 1968, 1972, 1980 si 1984. Acesta mai are in palmares, printre altele, si trei medalii de argint la Jocurile Olimpice, in 1972, 1980 si 1984.



Ivan Patzaichin decorat cu cea mai inalta distinctie la 70 ani