Inot

Speranta Romaniei merge la Campionatele Mondiale de Inot pentru juniori

Inotatoarea din Romania Claudia Maria Gadea, proaspat medaliata la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), va concura la finalul lunii august in cadrul Campionatelor Mondiale de Inot pentru juniori de la Singapore.

Gadea (14 ani) va concura la Singapore intr-o categorie de varsta in care va avea ca adversare sportive cu varste pana la trei ani mai mari decat ea. Desi este o speranta a inotului romanesc, dupa ce a adus de la FOTE primul aur pentru Romania dupa 12 ani, la Singapore tinta nu este neaparat medalia, ci acumularea de experienta contra unor sportive mai mari si mai experimentate.

Antrenorul Mariei Gadea, Claudiu Becheru, ne-a declarat luni ca "Maria Gadea nu doreste medalia la Singapore, ci acumularea de experienta intr-o competitie majora. Ea lupta si pentru un timp de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016."

Din ceea ce se stie in Complexul Lia Manoliu, acolo unde se antreneaza Gadea, ea ar avea totusi un timp de podium pentru mondialele de la Singapore. 

Campionatele Mondiale de Inot pentru Juniori de la Singapore au loc intre 25 si 30 august.

Maria Gadea a castiglat la FOTE 2015, de la Tbilisi, aurul in proba de 400m mixt, cu timpul 4:53.87, la finalul lui iulie.

Foto:sptfm.roSperanta Romaniei merge la Campionatele Mondiale de Inot pentru juniori