Inot

O campiona mondiala la scufundari povesteste cum s-a filmat celebrul clip de sub apa al lui Beyonce

Beyonce, alaturi de formatia Naughty Boy, au scos in septembrie un clip foarte interesant, filmat sub apa, efectul vizual fiind captivant si tinand privirile atintite pe ecran asa cum nu multe productii din ultimii ani au reusit. Desi pare greu de crezut la prima vedere, totul a fost filmat sub apa Oceanului, nu intr-un bazin. Nu s-au folosit trucaje pe computer. O povesteste protagonista clipului, o campioana mondiala la scufundari fara oxigen ajutator, care spune si de ce nu a avut voie sa se sarute cu partenerul sau, cel care in acest an a fost la un pas de moarte in cadrul unui Campionat Mondial.

Cu greu Beyonce poate fi surclasata, insa scufundatorii Alice Modolo si Guillaume Nery o reusesc in clipul 'Runnin' (Fugind) al celor de la Naughty Boy, in colaborare cu cantareata americana. Cei doi se afla in centrul atentiei prin miscarile pe care le fac in apa Oceanului, nu intr-un bazin.

Modolo, in varsta de 30 de ani, din Franta, este campioana mondiala la scufundari fara oxigen, prin apnee. Ea a calatorit pana in Polinezia Franceza pentru a filma clipul alaturi de un al campion mondial la scufundari, Guillaume Nery. Scufundarile prin apnee presupun coborarea cat mai adanca in apa fara a folosi monofin si oxigen, doar cu ghidajul unei franghii. In acest an, cea mai mare campioana din istoria acestui sport s-a inecat.

Modolo a declarat pentru editia in limba engleza a revistei Cosmopolitan ca nu a cunoscut-o pe Beyonce, ea filmand fara sa stie pentru ce vor fi imaginile. Nu a avut voie sa se sarute in timpul filmarilor cu partenerul Guillaume Nery. 

"La inceput am crezut ca va fi o mica vacanta de patru zile in Polinezia. Insa nu a fost asa. Nu eram obisnuita sa filmez si nu eram obisnuita sa ma scufund fara nimic. Folosesc de obicei la scufundari costum, masca si o protectie la nas. Mi-am dat seama ca va fi dificil sa ma scufund fara nimic pe fata, doar in blugi si fara greutati. Este greu sa ramai la o anumita adancime fara greutati", a povestit Molodo.

"Fara protectie la nas, apa mi-a intrat prin sinusuri. Nu ai nici un sprijin la picioare si este dificil sa faci niste miscari prin care sa para ca alergi. M-am antrenat intr-o piscina, la suprafara, incercand sa mimez miscarile pe care trebuia sa le fac sub apa. Am folosit curentii apei, iar lui Guillaume i-a fost mai usor la filmari alergand direct in curenti. Am fost foarte concentrati in cele doua ore in care erau curentii marini", a continuat scufundatoarea.

Modolo a mai spus ca si-a tinut respiratie la scufundari intre doua si trei minute si ca de multe ori a trebuit sa se scufunde cu o cantitate minima de oxigen in plamani, pentru a putea ramane pe fundul apei, neavand voie sa foloseasca greutati. "A fost greu, nu ne simteam bine, dar filmarile cu Guillaume alergand au iesit foarte frumos, se vede frumos."

Scufundatorii Alice Modolo si Guillaume Nery nu sunt un cuplu in viata reala, desi filmarile sunt foarte romantice. Guillaume este impreuna cu coregrafa clipului, Julie Gaultier, cu care are o fetita. "De aceea nu ne-am sarutat in clip, Julie nu ne-a dat voie", a spus Modolo. 

Modolo face scufundari de zece ani si in viata de zi cu zi este medic dentist.

Guillaume Nery a fost la un pas sa isi piarda viata in acest an. Doar experienta de peste 20 de ani in scufundari l-a salvat. In varsta de 33 de ani, el a fost la un pas de moarte in timpul ultimului Campionat Mondial din Cipru, dupa ce organizatorii au marcat gresit traseul de coborare, punand limita de 129 de metri sub apa cu 10 metri mai jos, la 130. Diferenta pare una mica, insa era sa il coste viata pe Nery, iar totul a fost aproape de un accident urat.

?



O campiona mondiala la scufundari povesteste cum s-a filmat celebrul clip de sub apa al lui Beyonce