Inot

VIDEO Popovici, locul 6 unde era campion mondial. Dezastru la al doilea bazin

Sursă foto: https://www.facebook.com/frnpm/

David Popovici a concurat joi în finala de la 100m liber, la Campionatul Mondial de Înot din Japonia. Aflat pe culoarul al doilea, Popovici s-a clasat în final pe locul șase, departe de medalii. În urmă cu un an cucerea titlul mondial în această cursă și stabilea un nou record mondial. Acum a reușit un al doilea bazin dezastrous ca timp.
Lovitură de teatru la Fukuoka! Popovici ratează podiumul la 200 de metri liber după un final de coșmar.
Discuție pe timpi: Cum s-a „înecat” Popovici

În finala de la 100m liber, pe 27 iulie, de la Campionatele Mondiale de Înot din Japonia, Popovici pornea ca mare favorit, chiar dacă reușise doar al cincilea timp în semifinale, iar în finala de la 200m liber clacase și ratase podiumul.

Recordul mondial este de 46.86 și îi aparținea lui David Popovici, cel care pornea în finală de pe culoarul 2. 

Start, iar Popovici a întors al treilea la 50 de metri. Era în cârți pentru un bazin bun de final. Doar că a terminatdoar al 6-lea, cu 47.83 de secunde.

Românul a reușit al șaptelea timp doar la bazinul al doilea, 25,10 secunde (foto sus). Doar el și cu ocupantul locului al optulea, adică ultimul, nu au reușit să scadă sub 25 de secunde la al doilea bazin! Câștigătorul cursei a terminat al doilea bazin în 24,11 secunde, cu o secundă mai rapid decât recordmenul mondial!

Kyle Chalmers din Australia a câștigat titlul mondial, cu 47.15 secunde.VIDEO Popovici, locul 6 unde era campion mondial. Dezastru la al doilea bazin