Inot

Ian Thorpe, in pericol sa ramana semiparalizat

Inotatorul australian Ian Thorpe se afla internat la terapie intensiva intr-un spital din Sydney (Australia) in urma unei infectii suferite la bratul stang. Afectiunea ar putea duce la pierderea mobilitatii bratului.

Conform ziarului australian Network Seven, Thorpe, 31 de ani, a contactat o infectie in urma unei operatii suferite in Elvetia. El locuieste in aceasta tara, are o casa in orasul Ronca sopra Ascona.

Infectia si-a complicat si a trebuit ca fostul mare campion sa fie internat la terapie intensiva, cu prospect de a-si pierde mobilitatea bratului stang.

In urma cu mai multe luni, Thorpe a fost internat la Sydney pentru depresie, dupa ce fusese gasit pe strada de Politie, intr-o stare de clara dezorientare.

James Erskine, purtatorul de cuvant al lui Thorpe, a declarat la acel moment ca unele analgezice luate de sportiv ca urmare a unei operatii la umar, dar si unele medicamente antidepresive, i-au creat o stare de confuzie.

[news-104529]

Thorpe este cel mai mare inotator australian din toate timpurile. Are cinci medalii de aur, trei de argint si un bronz la Jocurile Olimpice Sydney 2000 si Atena 2004. A incercat sa se califice si la Jocurile de la Londra, din 2012, nu a reusit ceea ce a fost o mare lovitura pentru el.

In octombrie 2013, Thorpe admitea ca la un moment dat a vrut sa se sinucida.

[news-90514]



Ian Thorpe, in pericol sa ramana semiparalizat