Inot

David Popovici inaintea Mondialului in bazin scurt de la Melbourne: "Scopul e sa ma calific in finala"

Sursă foto: https://www.facebook.com/olympicromania/

Romania este reprezentata de trei sportivi la Campionatul Mondial de Natatie in bazin scurt de la Melbourne, printre acestia si David Popovici.

"Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiţia în bazin lung. Întoarcerile şi starturile sunt mai intense pe distanţa scurtă, aşa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informaţii şi de a câştiga experienţă şi de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi.

"Sigur, există o rivalitate între mine şi Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deţine recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deţinătorul recordului mondial în bazin lung.

"Deci, poate în câţiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală şi, după cum ştim cu toţii, odată ce eşti pe culoar, ai o şansă", a declarat David Popovici, anunta COSR pe pagina oficiala de Facebook.

David Popovici va concura in probele de 100, 200 si 400 metri liber.

La Campionatul Mondial de Natatie in bazin scurt de la Melbourne mai participa alti doi inotatori din Romania, Robert Glinta (50 m, 100 m, 200 m spate şi 100 m liber) si Andrei Anghel 50 m spate şi 50 m fluture).



David Popovici inaintea Mondialului in bazin scurt de la Melbourne: "Scopul e sa ma calific in finala"