Inot

Cea mai mare campioana la scunfundari libere, banuita a se fi inecat

Cea mai titrata scufundatoare din lume este posibil sa se fi inecat in Spania, in timpul unei scufundari realizate in timpul liber.

Natalia Molchanova, din Rusia, detine 41 de recorduri mondiale si 23 de titluri de campioana a lumii la scufundari libere. Ea se afla in Insulele Baleare, cand dupa o scufundare realizata duminica nu a mai iesit la suprafata. 

Scufundarea libera este un tip de scunfundare care se realizeaza avand ca resurse doar propriul oxigen, fara aparatele ajutatoare de respiratie ale custumului de scafandru.

Familia sportivei a declarat ca Molchanova a fost cel mai probabil luata de un curent marin puternic. Ea realiza o scufundare la adancimea de 30-40 de metri.

Fiul Nataliei Molchanova, Alexey, in varsta de 28 de ani, de 4 ori campion mondial la scufundari libere, a declarat in New York Times: "Se pare ca va ramane in mare. Cred ca i-ar fi placut asa."

Molchanova era capabila sa isi tina respiratia timp de noua minute si sa coboare la adancimi de 101 de metri, cu ajutorul unui monofin. 

Anul trecut, in septembrie, Molchanova a batut recordul mondial la scufundare libera dinamica, o proba in care scufundatorul inoata cate lumgimi de piscina poate cu o singura respiratie si cu un monofin. Recorul a fost de 237 de metri.



Cea mai mare campioana la scunfundari libere, banuita a se fi inecat