Inot

Cati bani ii aduc cele doua medalii de aur lui David Popovici

Sursă foto: https://www.facebook.com/fina1908/

Inotul nu este un sport spectaculos cand vine vorba de recompensele financiare, iar David Popovici nu va obtine o avere dupa castigarea celor doua medalii de aur la Campionatele Mondiale.

Potrivit grilei de premiere a Ministerului Tineretului si Sportului, David Popovici va primi din partea statului roman o recompensa financiara de 112.000 de lei.

Aceasta inseamna echivalentul a 23.000 de euro.

O suma infima pe care in tenis o obtine un jucator ajuns in turul doi al calificarilor de la Wimbledon, spre exemplu.

Simpla prezenta pe tabloul principal de la Wimbledon este recompensata cu 58.111 de euro.

Revenind la Popovici, acesta ar mai putea obtine o prima de performanta din partea Guvernului Romaniei, dar si din partea clubului la care activeaza.

Popovici primeste lunar din partea CS Dinamo suma de 7.000 de euro drept indemnizatie, un salariu care rivalizeaza cu al jucatorilor din Liga 1 la fotbal.

UPDATE

Guvernul Romaniei a hotarat sa-i acorde lui David Popovici suma de un milion de lei.

"Am luat decizia de a recunoaste performanta sportivului nostru David Popovici si, in felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanta exceptionala, sa avem o recunoastere pe masura si am hotarat sa ii fie alocat din Fondul de rezerva al Guvernului o suma in valoare de un milion de lei", a anuntat premierul Nicolae Ciuca.Cati bani ii aduc cele doua medalii de aur lui David Popovici