Hochei

Teroare in Canada: Un meci din NHL s-ar putea anula din cauza incidentelor

Miercuri seara Parlamentul Canadei din Ottawa a suferit un atac fara precedent. Mai multe persoane neautorizate au intrat si au tras focuri de arma. Un soldat a murit, iar situatia este inca incerta. Unul dintre atacatori de asemena a fost impuscat mortal, insa se pare ca ar fi vorba de mai multi. In lumina acestor evenimente, Liga Nationala de Hochei ar putea anula partida celor de la Ottawa Senators cu Toronto Maple Leafs, care era programata joi dimineata (ora Romaniei).

"Monitorizam situatia din Ottawa si am discutat cu ambele cluburi", au anuntat cei de la NHL. "Asa cum procedam in cazurile meciurilor ce pot fi amanate vom ramane in contact cu autoritatile locale".

Antrenorul celor de la Senators, Paul MacLean , a declarat ca decizia de amanare le apartine celor de la Liga. El a mai spus ca echipa sa se va antrena ca si cum partida va avea loc.

Unul dintre sefii NHL, Bil Daly, a declarat ca "nu s-a luat inca nici o decizie. Inca evaluam situatia".

Cei de la Maple Leafs stau inchisi in hotel sa vada si ei cum evolueaza evenimentele de la Ottawa. Reporterii locali spun ca echipa Leafs este speriata, iar jucatorilor nu le vine sa creada ce se intampla, de altfel o situatie in care se afla intreaga Canada.

Unul dintre jucatorii de la Maple Leafs, Joffrey Lupul, a declarat ca "s-au petrecut scene incredibile la hotel. Politistii au actionat curaj si ar trebui sa fim mandri de ei".

Inclusiv la hotelul in care sunt cazati cei de la Maple Leafs au avut loc schimburi de focuri. Politia din Ottawa a confirmat impuscaturi la Parlament, dar si in imprejurimi. Orasul este in stare de alerta, iar investigatiile continua.



Teroare in Canada: Un meci din NHL s-ar putea anula din cauza incidentelor