Hochei

Rusia e noua regina a hocheiului mondial dupa esecul de la Soci

Nationala de hochei pe gheata a Rusiei si-a luat revansa dupa ratarea titlului olimpic la Soci si a castigat, duminica seara, al cincilea titlu mondial din istorie.

 

Echipa Rusiei a fost imbatabila in turneul final al Grupei Mondiale de la Minsk si a obtinut nu mai putin de zece victorii la rand.

In finala mare rusii au trecut de Finlanda, cu 5-2, pe reprize 1-1, 2-1 si 2-0, tocmai echipa care pusese capat visului aurului olimpic la Soci in sferturile de finala.

Sirokov a deschis scorul pentru rusi in minutul 11, insa scandinavii au egalat prin Pakarinen in minutul 20 la capatul unui moment de fixare.

Finlanda a trecut la conducere in repriza a doua prin reusita lui Palola si a ratat alte cateva ocazii mari de a marca. Bobrovski, goalkeeper-ul rus, si-a aratat clasa si a inchis poarta Rusiei.

Alexandr Ovechkin, starul lui Washington Capitals, a restabilit egalitatea in minutul 28 sub privirile satisfacute ale presedintelui rus Vladimir Putin, cel care a fost prezent si la partidele turneului olimpic de la Soci.

Evgheni Malkin a readus Rusia in avantaj cu un sut de la distanta si din acel moment finala s-a rupt. Finlandezii au iesit la joc si s-au lasat descoperiti in ofensiva, au inceput sa comita tot mai multe erori si rusii au profitat de superioritatile numerice create punctand de alte doua ori prin Zaripov si Tikonov.

Suedia, campioana mondiala din 2013, a intrat in posesia medaliilor de bronz dupa ce a invins Cehia in finala mica, scor 3-0.



Rusia e noua regina a hocheiului mondial dupa esecul de la Soci