Hochei

Romania nu scapa de complexul olandez nici pe gheata

Dupa bataile incasate la fotbal si tenis, sportul romanesc a mai primit o palma din partea Olandei de aceasta data la hochei pe gheata.

AZn ultimul meci al Campionatului Mondial Divizia I "“ Grupa B de la Donetk, selectionata Romaniei avea nevoie de o victorie in fata Olandei pentru a intra in posesia medaliilor de bronz.

Nu a fost cazul de un al treilea succes consecutiv dupa cele obtinute cu Estonia si Lituania, echipa batava impunandu-se cu un categoric 6-2.

Practic meciul s-a jucat din primele 20 de minute efective cand olandezii au punctat de trei ori. Romania a echilibrat disputa in a doua perioada pe care a incheiat-o la egalitate, scor 1-1, pentru a ceda din nou in a treia repriza, cu 2-1.

Ervin Moldovan si Yevgheni Pysarenko au marcat golurile Romaniei echipa care isi pastreaza locul in Divizia I "“ Grupa B prin cele doa victorii obtinute in fata formatiilor baltice.

Ucraina a invins Polonia in derby-ul grupei, cu 4-3, si s-a calificat in Divizia I "“ Grupa A a Campionatului Mondial. Estonia a retrogradat in Divizia II "“ Grupa A.



Romania nu scapa de complexul olandez nici pe gheata