Hochei

Patinoarul din Bucuresti a ajuns in stadiul aprobarii de avize. Constructia ar trebui sa demareze in 2017

Pe locul fostului patinoar national "Mihai Flamaropol" din Capitala se afla in prezent un urias crater dupa finalizarea lucrarilor de demolare a vechiului amplasament.


Foto: Asa arata Patinoarul "Mihai Flamaropol" la inceputul lucrarilor de demolare (martie 2016). 

De luni bune nu se mai intampla nimic pe santierul in lucru, proiectul fiind practic inghetat de birocratia caracteristica spatiului romanesc cand vine vorba de lucrari edilitare.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic Roman, a oferit, luni, intr-o conferinta de presa cateva informatii datatoare de sperante cu privire la finalizarea lucrarilor noului patinoar.

“Saptamana trecuta a fost in sfarsit eliberata autorizatia de constructie pentru noul patinoar Mihai Flamaropol si dupa aceasta mini-vacanta speram ca municipalitatea sa demareze efectiv lucrarile si sa ne faca o surpriza si termenul de finalizare sa nu se intinda pe mai mult de doi ani" a spus Covaliu.

"Eu mi-as dori ca acest patinoar sa fie gata in sase luni, numai ca legislatia constructiilor te obliga sa emiti autorizatia de constructie in maxim de 2 ani. Se poate prelungi, dar poate fi gata si mai repede de 24 de luni. Noi speram sa fie gata mai repede", a adaugat Covaliu.

Intre timp, din cauza absentei unui patinoar in care sa-si desfasoare activitatile, aproximativ 500 de sportivi au renuntat sa mai practice hocheiul pe gheata in Bucuresti in ultimii trei ani, iar echipele bucurestene Steaua si Sportul Studentesc au ajuns sa se pregateasca pe gheata complexelor comerciale gigant.

In alta ordine de idei, a devenit o chestiune de zile pana cand la Otopeni va fi inaugurat un patinoar de dimensiuni olimpice construit din bani privati de Ion Tiriac printr-o fundatie care ii poarta numele. Acesta va avea 500 de locuri, iar accesul copiilor va fi gratuit pe gheata.



Patinoarul din Bucuresti a ajuns in stadiul aprobarii de avize. Constructia ar trebui sa demareze in 2017