Hochei

Ce se mai intampla cu patinoarul Mihai Flamaropol. Ar putea fi demolat inainte de a fi construit

Situatia patinoarului Mihai Flamaropol din Capitala este una care demonstreaza esecul unei intregi administratii, indiferent de culoare politica a decidentilor.

Vechiul patinoar situat in Bulevardul Basarabia a inceput sa fie demolat in 2016, iar pana in 2021 pe acelasi amplasament ar fi trebuit sa fie ridicata o constructie noua, moderna, care pe langa spatiul propriu-zis dedicat sporturilor pe gheata ar mai fi integrat si o zona de agrement, cu spatii verzi, terase, locuri de petrecut timpul liber.

In loc de toate acestea avem imaginea unei constructii abandonate la 24% dupa unele surse, dupa altele la 35%.

Un proiect la care din 2019 nu s-a mai miscat un deget si care de la o zi la alta se transforma intr-o adevarata gaura neagra pentru bugetul investit din bani publici.

Vechea administratie a Municipiului Bucuresti a reziliat contractul constructorului pe motiv de intarzieri, s-a ajuns in instanta si lucrarile au fost sistate.

Ceea ce a apucat sa fie ridicat, adica fundatia si structura de rezistenta, incep sa se degradeze vazand cu ochii.

Astfel, se pune problema ca toata constructia sa fie demolata si proiectul inceput de la zero.

Cel putin asa sustine actualul primar Nicusor Dan la Digi 24 l: “In ipoteza fericita ca nu trebuie sa demolam si ca putem sa continuam din faza in care sunt ele acum, ne-ar mai trebui doi ani, si ne-ar mai trebui 100 de milioane de lei. Si in ipoteza nefericita ne-ar trebui 150 de milioane de lei si probabil ca cu tot cu procedura de achizitii vreo doi ani si jumatate”.

Intre timp, iubitorii sporturilor pe gheata din Bucuresti, singura capitala europeana fara un patinoar adevarat, au cel mai mult de suferit.

Unii dintre practicantii de hochei sau patinaj pur si simplu au abandonat activitatea, altii se chinuie prin patinoarele mall-urilor sau parcurs distante considerabile pentru pregatire in Brasov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni sau Targu Secuiesc, locuri unde exista un respect pentru gheata.



Ce se mai intampla cu patinoarul Mihai Flamaropol. Ar putea fi demolat inainte de a fi construit