Handbal

Victorie mare pentru Romania cu Spania si calificare in optimi

Nationala feminina de handbal a Romaniei merge ceas la Campionatul Mondial din Germania, iar marti seara a obtinut a treia victorie consecutiva, 19-17 cu Spania. Meciul a fost live text aici.

Un meci in care Romania a revenit de la doua goluri diferenta la jumatatea reprizei secunde si pe care l-a castigat fara emotii in minutele de final.

Spania a inceput mai bine si a condus in debut, cu 2-0 si 4-3, inainte ca Buceschi sa egaleze (6-6) la jumatatea reprizei intr-o situatie de superioritate numerica.

Neagu ne-a adus in premiera la conducere dupa o aruncare de la 7 metri transformata in minutul 16 si tot ea a majorat scorul la 8-6 de aceasta data din actiune.

A urmat o perioada secetoasa de zece minute fara niciun gol de ambele parti. Pintea a recuperat o minge in defensiva si a inscris pentru 9-6 cu o aruncare din poarta in poarta.

Spania a redus din diferenta la ultima faza a reprizei si s-a instrat cu 9-7 la cabine.

Ibericele au revenit mai bine in partea secunda si au inscris trei goluri la rand pentru un 10-9 in minutul 34.

Buceschi a egalat dintr-o aruncare de la 7 metri obtinuta de Pintea, iar Ardean Elisei ne-a readus la conducere cu o aruncare de pe extrema stanga.

Spania ne-a mai condus o data la doua goluri diferenta, 14-12 la jumatatea reprizei, avantaj pe care l-am anulat prin Buceschi si Neagu (min.48).

Aceeasi Neagu marca pentru 18-17, in timp ce Spania nu mai gasea drumul spre poarta aparata excelent de Dumanska.

Aruncarea de la 7 metri obtinuta si transformata de Buceschi in minutul 60 a pus capat intalnirii, Romania castigand al treilea meci prin care urca la conducerea Grupei A cu maximum de puncte.

Cu 8 reusite Neagu a fost din nou cea mai buna marcatoare a Romaniei, urmata de Pintea (4), Buceschi (4) si Dragut (2).

Urmeaza partida cu Angola (joi de la 19:00) si jocul cu Franta (vineri de la 19:00).

Romania este deja calificata in optimile de finala si in ultimele doua meciuri miza va fi reprezentata de ordinea finala a clasamentului.



Victorie mare pentru Romania cu Spania si calificare in optimi