Handbal

Victorie categorica obtinuta de Romania in primul meci la Campionatul Mondial

Sursă foto: twitter.com/ihf_info

Pentru 60 de minute tricolorele au facut-o uitata pe Cristina Neagu in fata unui adversar care, e drept, nu ne-a pus nici cea mai mica problema.

Romania a invins Iran, singura debutanta la aceasta a 25-a editie a Campionatului Mondial, cu 39-11, dupa ca la pauza tabela a aratat 20-3.

Cristina Laslo a fost cea mai buna marcatoare din echipa noastra, cu 6 reusite. Din echipa adversa s-a remarcat Mina Vatanparast, cu patru goluri.

Scorul final putea fi chiar mai mare in favoarea Romaniei fara interventiile decisive ale portaritei Fatemeh Khalili Behfar. Nu mai putin de 14 interventii a avut aceasta doar in prima repriza.

Diferenta de valoare dintre cele doua echipe nici nu poate fi pusa in discutie.

Pentru Romania este cea mai categorica victorie la Campionatul Mondial, dupa 47-14 cu Puerto Rico la turneul final din Danemarca 2015

De asemenea, Romania a primit cele mai putine goluri din 1978, cand incasa doar sapte goluri intr-o partida cu Republica Federala Germania.

Asa am trait Romania - Iran

Am intalnit a patra echipa de pe continentul Asiei si o formatie care pana acum n-a mai jucat la o competitiei de un asemenea nivel.

Un meci bun de intrare in competitie pentru jucatoarele pregatite de Adrian Vasile.

Din pacate pentru una dintre tricolorele este foarte posibil ca participarea la Campionatul Mondial din Spania sa se fi incheiat dupa doar 18 minute.

Oana-Doina Bors s-a accidentat grav dupa o faza de atac. Scapata singura cu portarita adversa, Bors a suferit cel mai probabil o ruptura a ligamentului incrucisat anterior de la genunchiul drept.

Aceasta n-a reusit sa se mai ridice in picioare si a fost scoasa pe targa de paramedicii accesati de urgenta la nivelul parchetului.

Pentru Romania urmeaza, duminica, intalnirea cu Kazahstan, o echipa de un nivel superior Iranului.

Spre exemplu, in duelul pentru locul trei la Campionatul Asiei echipa Kazahstanului a invins fara emotii Iranul.

Un meci pe care, din nou, nu avem voie sa-l trecem decat in caseta celor castigate.

Adevaratul test pentru Romania va veni in ultima partida din Grupa C, cand vom intalni “balaurul” Norvegia.

Fara Cristina Neagu in lot pentru acest turneu final, Romania si-a propus sa ajunga in sferturile de finala.

Pentru aceasta trebuie sa se claseze intre primele trei in Grupa C, sa joace apoi intr-una dintre cele patru grupe principale si sa termine acolo pe primele doua pozitii.Victorie categorica obtinuta de Romania in primul meci la Campionatul Mondial