Handbal

Un suedez preia nationala de handbal a Romaniei

Suedezul Tomas Ryde a fost anuntat luni seara drept noul antrenor al echipei nationale de handbal feminin a Romaniei.

Ryde in inlocuieste pe Gheorghe Tadici si trebuie sa califice Romania la Campionatul Mondial 2015 din luna decembrie.

El a castigat ultimul trofeu in 2006, dar la nivel de club, Liga Campionilor la Handbal, la carma celor de la Viborg.  Federatia Romana de Hadbal afirma despre Ryde ca "este antrenorul care a revolutionat handbalul feminin suedez."

Ryde a declarat pentru siteul  oficial al Federatiei Romane de Handbal: "Sunt foarte entuziasmat ca mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a Romaniei. O natiune si o echipa cu istorie in contributia pe care a avut-o la felul in care handbalul se joaca acum. Ce imi place la jucatorele romance e ca sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic si ca joaca foarte corect. A fost un proces destul de rapid cu Alexandru si Narcisa, care au dat dovada de profesionalism."

"De asemenea, apreciez felul in care Federatia s-a ocupat de acest proces pas cu pas. Partenerii mei de la Serica Consulting si familia mea m-au sustinut pana la final. Sunt sigur ca vom face lucruri extraordinare impreuna. Calificarea din iunie nu e una usoara, dar e normal sa fie asa. Vom fi pregatiti 100% pentru cele doua meciuri si vom contribui cu toata pasiunea si expertiza noastra pentru a face fata acestei provocari, ca in final sa ajungem la Campionatul Mondial si la Olimpiada de la Rio", a mai spus acesta.

Presedintele FRF, Alexandru Dedu, a declarat despre noua numire ca "suntem foarte bucurosi ca domnul Tomas Ryde a acceptat sa colaboram. Impreuna cu domnul Bogdan Burcea speram sa fie cuplul de antrenori care sa aduca performantele dorite de noi toti. Am incercat sa avem o continuitate pe banca tehnica a echipei nationale feminine, iar faptul ca domnul Burcea este in staff de niste ani buni este o garantie pentru asta."



Un suedez preia nationala de handbal a Romaniei