Handbal

U Jolidon Cluj, la un pas de castigarea Cupei Challenge

Echipa feminina de handbal "U" Jolidon Cluj a castigat prima mansa a finalei Challenge Cup, scor 32-23 (14-13), disputata sambata, la Cluj-Napoca, in compania formatiei sarbe Naisa Nis.

Pentru echipa din Cluj au marcat: Senocico - 12, Busuioceanu -5, Barsan - 5, Paraschiv - 4, Gherman -1, Tudorache -3, Vlad -2. De la Naisa Nis, cele mai bune marcatoare au fost Filipovici, cu sapte reusite, Rogan si Popovici - cate 4.

Desi au fost sustinute de peste 2.500 de spectatori, clujencele au inceput foarte prudente meciul, dandu-le astfel ocazia adversarelor sa egaleze si chiar sa preia conducerea (11-13 in minutul 25). Momentul psihologic al partidei s-a consumat in minutul 35, cand "creierul" echipei sarbe, Popovici, a fost luata om la om. "U" Jolidon a marcat trei goluri consecutiv, iar din acel moment nu a mai facut decat sa-si mareasca diferenta pe tabela.

La meci a asistat si presedintele FR Handbal, Cristian Gatu. El a urmarit tot meciul in picioare, in prima repriza fiind incadrat de doi jandarmi. In a doua repriza, alaturi de Gatu a stat omologul sau din Ungaria, Laszlo Sinka, supervizor la meci din partea EHF.

Mihaela Senocico s-a declarat extrem de incantata la finalul partidei. "Sunt foarte fericita, toata echipa este in extraz. Sa castigam la diferenta asta inseamna ca suntem aproape de castigarea trofeului. Publicul ne-a ajutat enorm si chiar daca adversarele au fost mult mai agresive decat croatele din semifinale, am incredere ca vom castiga trofeul si ne vom imbata toate de fericire in Serbia", a afirmat Senocico pentru MEDIAFAX.

"U" Jolidon Cluj va disputa returul cu Naisa Nis in deplasare, la 20 mai, la ora 16.30.

Mediafax



U Jolidon Cluj, la un pas de castigarea Cupei Challenge