Handbal

Tomas Ryde despre evolutia Romaniei la Campionatul Mondial: “Am supravietuit!”

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Romania a incheiat Campionatul Mondial din Japonia in genunchi, la propriu, dupa ce a pierdut la 17 goluri diferenta in fata echipei gazda, scor 37-20.

Selectionerul Tomas Ryde a incercat sa explice parcursul Romaniei, punand totul pe seama scandalului de dopaj cu jucatoarele de la Corona Brasov aparut cu putine zile inaintea plecarii spre Tara Soarelui Rasare.

“Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situaţie dificilă când am început turneul, am avut accidentări şi alte probleme, dar am supravieţuit. Suntem fericiţi că am reuşit să ajungem în grupele principale”, a spus Ryde, anunta Telekom Sport.

Acesta le-a remarcat pe Vizitiu, Dache si Polocoser pentru meciurile din Japonia, in conditiile in care acestea nu fusesera initial convocate si au ajuns la lot in situatie de urgenta.

“Din acest punct de vedere, sunt foarte mândru să fiu antrenorul naţionalei României, pentru faptul că am reuşit să ajungem în grupele principale şi pentru felul în care am încercat să jucăm. Nu am avut nicio şansă în faţa Rusiei, nu am avut nicio şansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experienţă foarte bună”, a mai spus Tomas Ryde.

Romania a incheiat pe locul 12 Campionatul Mondial din Japonia.

Se putea si mai rau, in 2001 clasandu-ne pe locul 17.



Tomas Ryde despre evolutia Romaniei la Campionatul Mondial: “Am supravietuit!”