Handbal

Suedia in corzi la Europeanul din Austria

De patru ori castigatoare a titlului continental, nationala masculina de handbal a Suediei a suferit, miercuri seara, a doua infrangere consecutiva la Campionatul European gazduit de Austria.
Scandinavii s-au inclinat in fata Poloniei, scor 24-27 (10-12), dupa un meci in care portarul polonez Slawomir Szmal a facut adevarate minuni, avand un procentaj de 49 la suta.

Michal Jurecki si Toasz Rosinski au pus umarul la al doilea succes consecutiv pentru echipa lor, fiecare marcand cate 6 goluri, astfel ca Polonia a obtinut calificarea in faza principala a grupelor.

Cel mai bun marcator al suedezilor a fost Kim Andersson, cu 4 goluri.

In celalalt meci al Grupei C, Slovenia si Germania au remizat, scor 34-34, golgeterul intalnirii fiind slovenul Vid Kavticnik, cu 7 goluri.

Suedia si Germania se vor lupta in ultima etapa pentru locul trei, care asigura prezenta in faza principala a grupelor.

Spania a invins la scor Ungaria, cu 34-25, asigurandu-si de asemenea prezenta in faza urmatoare a competitiei, ibericii avand patru puncte dupa doua jocuri in Grupa D.

Alberto Entrerrios si Victor Tomas au fost cei mai buni marcatori ai Spaniei, cu 7 goluri fiecare, in timp ce Milorad Krivokapic, 5 goluri, a fost liderul Ungariei.

Dupa startul fals cu Ungaria, nationala 'Cocosului Galic' s-a impus chinuit in fata codasei Cehia, cu 21-20, Luc Abalo si Daniel Narcisse fiind jucatorii decisivi pentru echipa Frantei in finalul meciului de la Wiener Neustadt.

"Sunt fericit pentru prima victorie la acest campionat, dar nu pot fi deloc multumit pentru jocul nostru din partea secunda. Trebuie sa ne imbunatatim jocul in fata Spaniei pentru a avea o sansa", a declarat Claude Onesta, tehnicianul nationalei Frantei.

Joi sunt programate meciurile etapei secunde in Grupele A si B, Norvegia-Rusia si Serbia-Danemarca fiind derby-urile serii.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Suedia in corzi la Europeanul din Austria