Handbal

Romania, victorie amara cu Muntenegru. Pentru doua goluri ratam calificarea la Jocurile Olimpice

Sursă foto: https://twitter.com/ihf_info/

Nationala feminina de handbal a Romaniei avea nevoie de o victorie la cinci goluri diferenta in partida cu Muntenegru pentru a merge la Tokyo, insa nu am reusit sa ne impune decat la trei goluri (28-25).

Asa am trait Romania - Muntenegru pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Cristina Neagu a marcat 12 dintre golurile nationalei Romaniei la Podgorica, dar cele patru aruncari de la 7 metri ratate de tricolore au cantarit pana la urma decisiv in economia rezultatului final.

De asemenea, o contributie decisiva a avut-o si portarita Nenezic, care a facut un meci mare cu 14 interventii decisive.

Pe final de meci jucatoarele din Muntenegru au parut ca o lasa mai moale, dupa ce s-au vazut ajunse la 25 de goluri pe tabela.

O invitatie la joc pentru Romania, insa timpul n-a curs in favoarea noastra si victoria la cinci goluri a ramas un obiectiv neindeplinit.

Un meci in care pana aproape de final Romania n-a reusit sa se desprinda la mai mult de doua goluri.

Ultimele minute, cand aveam mai mult ca oricand nevoie de un pivot de forta, au fost jucate fara Crina Pintea, eliminata pentru o duritate pe faza defensiva.

Se califica asadar Muntenegru si Norvegia in urma turneului preolimpic de la Podgorica.

Alte echipe calificate sunt Ungaria, Rusia, Suedia si Spania.

Romania ramane cu patru prezente la Jocurile Olimpice: locul 4 in 1976, locul 7 in 2000, locul 7 in 2008, locul 9 in 2016.



Romania, victorie amara cu Muntenegru. Pentru doua goluri ratam calificarea la Jocurile Olimpice