Handbal

Romania-Ungaria in finala de la Turneul Carpati

Calculele hartiei au fost respectate, sambata, in semifinalele de la Turneul Carpati, competitie amicala de traditie ajunsa la editia a 48-a.

Romania A s-a impus in fata Romaniei B, cu 31-23, mai greu decat o arata scorul, dupa ce la pauza tabela a aratat doar 14-13 in favoarea echipei lui Martin Ambros.

Tinerele handbaliste pregatite de Ion Craciun au oferit o replica puternica si, dupa 0-3 si 2-4 in debut, au egalat la sase dupa 12 minute, pentru a prelua in premiera conducerea in minutul 16 dupa o reusita a Biancai Bazaliu, handbalista lui CSM Bucuresti.

Echipa secunda a Romaniei a mai condus o data, la 9-8 in minutul 18, dupa care tricolorele din echipa principala a tarii noastre s-au desprins la 12-10 si 14-12.

In partea secunda meciul a ramas in echilibru pana in minutul 44, cand tabela a aratat un avantaj fragil pentru Romania A (21-19), pentru ca in ultima jumatate de repriza terenul sa se incline decisiv in favoarea jucatoarelor mai experimentate.

Ungaria a invins Olanda B in primul joc al zilei, cu 30-26, dupa ce batavele conduceau la pauza, cu 13-12.

Duminica, in ziua finalelor, Romania B intalneste Olanda B de la ora 17:00, dupa care Romania si Ungaria se vor duela cu Trofeul Carpati pe masa de la ora 20:00.

Acesta va fi ultimul test pentru echipa noastra inaintea Campionatului European din Suedia, turneu care debuteaza pe 4 decembrie.



Romania-Ungaria in finala de la Turneul Carpati