Handbal

Romania spune adio Campionatului European dupa infrangerea cu Portugalia

Nationala masculina de handbal a Romaniei a pierdut, joi seara, in sala Dinamo, confruntarea cu Portugalia, in penultima etapa a preliminariilor pentru EURO 2020.

Lusitanii s-au impus la cinci goluri diferenta, scor 24-19, dupa ce la pauza echipa Romaniei intrase la cabine cu un gol avantaj, scor 12-11.

In prima repriza Romania a condus chiar si cu cinci goluri diferenta, dar ratarile consecutive si ineficienta defensiva au facut ca Portugalia sa intoarca scorul decisiv in partea secunda.

Romania ramane pe locul trei in Grupa 6 de calificare dupa aceasta a patra infrangere din cinci meciuri disputate si este echipa cu cel mai slab atac

Alexandru Simicu, 30 ani, a fost cel mai bun marcator din tabara tricolorilor, cu 6 reusite, fiind urmat de Bogdan Rata (4 goluri), respectiv Demis Grigoras si Adrian Rotaru, fiecare cu cate doua reusite.

Pedro Porteia a fost golgeterul intalnirii la care au asistat 800 de spectatori, cu 7 goluri.

Interesant este ca cei doi cehi care au arbitrat intalnirea au dictat doar doua aruncari de la 7 metri, ambele in favoarea Romaniei.

Romania mai are de jucat un meci, in deplasare cu Franta pe 16 iunie.

Franta si Portugalia, fiecare cu 8 puncte dupa cinci meciuri, sunt calificate la turneul final gazduit in ianuarie 2020 de Suedia, Austria si Norvegia.

Romania n-a mai jucat la un Campionat European din 1996, fiind la a 12-a campanie de calificare ratata.



Romania spune adio Campionatului European dupa infrangerea cu Portugalia