Handbal

Romania scoate Norvegiei handbalul din cap. A treia victorie la EURO si visam cu ochii deschisi!

Sursă foto: fra2018.ehf-euro.com

Nationala feminina de handbal a Romaniei a administrat Norvegiei o infrangere usturatoare la opt goluri diferenta si se califica in grupele principale cu trei victorii din tot atatea meciuri.

Tricolorele s-au impus in meciul de miercuri seara, cu 31-23, la capatul unui meci in care portarita Iulia Dumanska a fost declarata cea mai buna jucatoare a meciului.

Norvegia, multipla campioana europeana si mondiala in anii din urma, a fost redusa la nivelul unei echipe de pluton prin jocul aproape de perfectiune practicat de Romania.

Asa am trait Romania - Norvegia la Campionatul European

O singura data a condus Norvegia in meci, cu 5-4 in minutul 6, dupa un contraatac.

De la 7-7 in minutul 12 pe teren a mai contat o singura echipa si aceea a fost Romania.

Echipa noastra a intrat la cabine cu avantaj de sase goluri (18-12), iar Norvegia ne-a pus probleme doar in debutul partii secunde.

Nordicele au marcat de doua ori fara sa primeasca gol, in timp ce Romania a avut o perioada de aproape opt minute fara gol pe tabela. Neagu a intrerupt perioada de seceta si din acel moment pana la final am asistat la un adevarat galop de sanatate din partea tricolorelor.

Clasamentul in grupa Romaniei la Campionatul European si programul meciurilor din grupele principale

Cristina Neagu, cu 11 goluri, a fost cea mai buna marcatoare a meciului.

Dumanska a incheiat meciul cu 14 interventii din 32 de aruncari si un procentaj de invidiat (44%).Romania scoate Norvegiei handbalul din cap. A treia victorie la EURO si visam cu ochii deschisi!