Handbal

Romania revine si castiga spectaculos cu Slovenia

Sursă foto: ihf.info

Nationala feminina de handbal a Romaniei a trecut, duminica, primul examen dificil la Campionatul Mondial gazduit de Germania. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Tricolorele s-au impus in fata Sloveniei, echipa care cu o zi in urma invinsese Franta, cu un 31-28 spectaculos, dupa o revenire senzationala in partea secunda.

Slovenia a dominat prima repriza, cand a condus chiar si cu patru goluri diferenta, 6-2 in minutul 9 si 12-8 in minutul 20.

Neagu, cea mai buna marcatoare a Romaniei, a restabilit egalitatea (13-13) in minutul 29 si tot ea a stabilit scorul pauzei (14-14) la ultima faza a primei reprize.

Pivotul Pintea a adus Romania in premiera la conducere in debutul partii secunde (15-14), dupa care tricolorele s-au desprins in mai multa randuri la doua goluri diferenta.

Slovenia a mai condus o singura data, scor 19-18 prin Gros, cea mai buna marcatoare a echipei din fosta Iugoslavie.

Ultima oara scorul a fost egal in minutul 52 (25-25), finalul meciului fiind dominat categoric de Romania, care a marcat gol dupa gol pentru o victorie fara emotii.

Cristina Neagu, cu 11 goluri marcate, a fost de departe jucatoarea meciului. Pintea (6) si Buceschi (5) au urmat pe lista marcatoarelor Romaniei.



Romania revine si castiga spectaculos cu Slovenia