Handbal

Romania ramane pe ultimul loc dupa infrangerea cu Ungaria

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Echipa feminina de handbal a Romaniei ramane fara victorie in Grupa Principala II la Campionatul European, dupa ce a pierdut la doua goluri diferenta in fata Ungariei, scor 26-24. La pauza Romania intrase cu avantaj de un gol si in partea secunda a avut sansa desprinderii la trei lungimi pe tabela. Marti intalnim Olanda in ultimul meci la turneul final (17:00).

Ungaria a inceput mai bine meciul si ne-a condus in debutul partidei cu 2-0 si 3-1.

Romania a egalat (3-3) in minutul 6 dupa prima secventa de doua goluri la rand, Buceschi si Dinca fiind marcatoare.

Am mai egalat o data (4-4) in minutul 9, dupa care am ramas in permanenta in urma Ungariei pe tabela.

Maghiarele au avut la un moment dat chiar si trei goluri in fata Romaniei. Mai precis in minutul 11, dupa trei reusite la rand semnate de Szollosi-Zacsik, Schatzl si Lukacs.

Romania a rectionat prin Ostase la capatul unui contraatac in minutul 14.

Ungaria a mai avut 8-5 si 9-6 pe tabela, dar am reusit sa stabilizam diferenta si sa echilibram raportul de forte din teren.

Ultima parte a reprizei a apartinut Romaniei, tricolorele reusind patru goluri consecutiv, prin Laslo (2), Ostase si Neagu.

Astfel, de la 10-12 scorul devenea 14-12 in minutul 28 in favoarea jucatoarelor selectionate si pregatite la acest turneu final de Bogdan Burcea.

Ultimul gol al reprizei a apartinut Ungariei prin Lakatos, dar Romania putea intra la cabine cu avantaj de doua goluri.

Seraficeanu, excelent gasita de Laslo dupa o faza bine lucrata cu circulatie buna a mingii, a incercat bolta, dar mingea s-a dus in bara.

Romania a inceput pozitiv partea secunda a meciului si a condus cu 16-14 si 17-15.

Dupa o interventie a lui Dedu in minutul 35 am fi putut sa ne desprindem chiar la trei goluri diferenta. Popa a ratat insa de pe extrema dreapta.

De la 17-15 au urmat sase minute de cadere totala a nationalei Romaniei, astfel ca Ungaria a intors rezultatul cu trei goluri la rand.

La 17-17 am recuperat mingea in aparare si Neagu a incercat poarta adversa din propriul semicerc de 9 metri ratand tinta.

A fost ultima sansa a Romaniei de a prelua conducere. Pana la final am mai egalat 21-21 cu opt minute inaintea finalului.

Ultimele minute au apartinut Ungariei, care si-a asigurat un final fara emotii.

Lorena Ostase a fost cea mai buna marcatoare, cu 8 goluri din 9 aruncari, urmata de Cristina Neague, cu cinci reusite din zece aruncari.

Romania ramane cu zero puncte in Grupa Principala II si marti intalneste Olanda de la ora 17:00 in ultima partida la Campionatul European.



Romania ramane pe ultimul loc dupa infrangerea cu Ungaria