Handbal

Romania pierde finala mica si termina Campionatul European pe locul patru

Sursă foto: https://fra2018.ehf-euro.com

Pentru a doua oara la Campionatul European gazduit de Franta echipa Olandei a invins Romania, de aceasta data in meciul pentru medaliile de bronz, cu 24-20.

Un meci pe care Olanda l-a dominat autoritar o repriza si jumatate, Romania revenind puternic pe finalul partidei, insa a fost prea tarziu pentru a mai intoarce rezultatul negativ.

Olanda si-a impus jocul combinativ inca din primul minut si a condus cu 3-1, insa Romania a egalat la trei prin Buceschi si Perianu.

Asa am trait Romania - Olanda in finala pentru bronz la Campionatul European

Au urmat patru goluri la rand pentru olandeze si scorul s-a dus rapid la 7-3, apoi la 9-4, 10-5 si 12-6, pentru ca la pauza Olanda sa ne conduca chiar cu sapte goluri diferenta, 15-8.

O prima repriza in care am ajuns rareori sa punem in pericol poarta adversa si in care pe lista marcatoarelor am avut doar cinci jucatoare. Buceschi, Perianu si Geiger au marcat fiecare cate doua goluri, in timp ce Laslo si Ardean-Elisei reusisera cate un gol.

Dupa pauza Olanda s-a distantat la opt goluri, 20-12 si 21-13 fiind cele mai mari diferente de pe tabela.

A urmat tresarirea de orgoliu a nationalei Romaniei, formatia tricolora reusind cinci goluri la rand in cea mai buna perioada a meciului revenind la 21-18. Zamfirescu de doua ori, Ardean-Elisei, Chiper si Laslo au reaprins sperantele in tabara noastra, iar portarita Dedu a ridicat un adevarat zid viu intre buturi cu procentaj de 45% la interventii.

Mai multe erori de pasare si lipsa concentrarii pe faza ofensiva ne-au privat de un final mai strans, iar impresia generala dupa acest meci este ca se putea mai mult.

Ardean-Elisei si Polman de la olandeze au marcat fiecare cate sase goluri, fiind golgeterele intalnirii.



Romania pierde finala mica si termina Campionatul European pe locul patru