Handbal

Romania pierde cu Franta intr-un meci fara Neagu in teren si va intalni Cehia in optimi

Sursă foto: facebook.com/ihf.info

Pentru nationala feminina de handbal a Romaniei meciul cu Franta, ultimul din Grupa A la Campionatul Mondial, a fost unul de antrenament.

Deja calificate in optimi de pe primul loc, handbalistele pregatite de Ambros Martin n-au fortat si in final s-au recunoscut invinse, scor 26-17.

Romania a condus doar in debutul partidei, cu 2-0, dupa care Franta s-a instalat autoritar la conducerea jocului, in conditiile in care Cristina Neagu si Eliza Buceschi n-au evoluat niciun minut, iar Crina Pintea a fost introdusa doar pentru cateva actiuni ofensive.

Florianu, Laslo, Dragut, Popa sau Tatar au fost lasate de selectionerul spaniol sa duca greul in aceasta partida, iar in repriza secunda Martin a testat aproape la fiecare faza de atac sistemul 7 contra 6 pe faza ofensiva, cu scoaterea portarului si introducerea unui al doilea pivot.

Un meci de antrenament pentru Romania si o infrangere care nu va conta decat in statisticile Campionatului Mondial.

Romania isi asigurase primul loc dupa cele patru victorii la rand, cu Paraguay, Slovenia, Spania si Angola, iar in optimile de finala va intalni Cehia.

Am evitat o confruntare soc cu Ungaria, dupa ce vecinele de la vest au invins Cehia, cu 30-29.

Reactii

Ambros Martin la Telekom Sport: “In general pot spune ca sunt multumit de acest meci, dar mai ales de celelalte meciuri jucate in grupa. Toate meciurile au fost echilibrate si s-au decis pe final in favoarea noastra. A contat foarte mult ziua si forma de moment”

Denisa Dedu: “Ne gandim la adversarul care urmeaza, Cehia. Le vom studia, vom pregati jocul si la ora meciului vom fi pregatite. Nu am avut asteptari inaintea turneului si am luat fiecare meci in parte”.

Crina Pintea: "Astazi ne-a menajat putin Ambros. Am pierdut clar astazi, dar suntem pe primul loc si asta e cel mai important. Am jucat si anul trecut cu Cehia, a fost destul de greu, am castigat cu doua goluri. Nu va fi o partida usoara, trebuie sa jucam serios si sa ne gandim doar la noi. Au un centru foarte buna, au si poarta foarte buna. Nu o sa fie usor".



Romania pierde cu Franta intr-un meci fara Neagu in teren si va intalni Cehia in optimi