Handbal

Romania, locul 5 la Campionatul European. Victorie in ultima secunda cu Germania

Sursă foto: http://swe2016.ehf-euro.com

Nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat, vineri seara, meciul cu Germania pentru locurile 5/6 la Campionatul European gazduit de Suedia. Meciul a fost live text pe onlinesport.

Handbalistele noastra s-au impus in final, cu 23-22, la ultima faza a meciului, dupa ce nemtoaicele au pierdut mingea in atac dupa ultiul timeout, iar Cristina Zamfir a marcat pe contraatac cu pretul unei accidentari.

Dupa terminarea meciului au existat momente de panica in sala din Goteborg, dupa ce Zamfir a ramas comotionata la ciocnirea de bara.

Panica s-a instalat in randul ambelor echipe, iar jucatoarele germane au facut semne disperate spre echipa medicala sa intervina pe teren.

Zamfir si-a revenit dupa cateva minute si s-a indreptat pe propriile picioare spre vestiare.

Sub semnul echilibrului

Meciul dintre Romania si Germania a stat sub semnul echilibrului inca de la inceput, desi partida a avut mai mult aspect de amical.

Germania a condus cu 4-2 in debut, dupa care Romania a trecut la conducere, scor 6-5 si 8-7, pentru ca la pauza sa se intre la egalitate, scor 11-11.

Echipa noastra a inceput ca din tun partea secunda si, dupa un prim gol al Germaniei, am marcat de patru ori la rand distantandu-se la 15-12.

Nemtoaicele nu s-au lasat intimidate si au egalat la 15, doua dintre reusite purtand semnatura lui Hubinger, una dintre cele mai bune jucatoare din echipa Germania.

S-a mers cap la cap pana in ultimul minut, cand Romania a ratat golul prin care ar fi preluat conducerea, iar Germania a avut sansa victoriei.

O minge ratata in ofensiva si recuperata de Zamfir a fost transformata in golul victoriei, astfel ca Romania incheie pe locul cinci acest Campionat European din Suedia.

Marcatoare

Cu 6 goluri din 9 aruncari, Cristina Zamfir a fost cea mai buna marcatoare din echipa noastra in conditiile in care Cristina Neagu nu a evoluat niciun minut.

Aneta Udristoiu, Cristina Laslo si Laura Chiper au marcat fiecare cate trei goluri.



Romania, locul 5 la Campionatul European. Victorie in ultima secunda cu Germania