Handbal

Romania la un pas de semifinale dupa victoria cu Cehia

Meci de mare lupta castigat de Romania, marti seara, in fata Cehiei, de departe revelatia acestui Campionat European de handbal feminin gazduit de Suedia. Tricolorele s-au impus cu 30-28 dupa un meci in care Cehia nu ne-a condus niciodata. Romania ajunge la sase puncte in clasamentul grupei principale din care face parte. Intra si tu in discutiile de pe FORUM alaturi de cea mai mare comunitate a pasionatilor de sport.

Se califică Romania în semifinale? Expiră 14.12.2016, 19:30
Da 142 voturi
Nu 20 voturi

Cristina Neagu a fost inca o data jucatoarea providentiala pentru echipa noastra, cu 10 goluri din 16 aruncari.

Un meci foarte bun a realizat si pivotul Crina Pintea, jucatoare cu 6 goluri din tot atatea aruncari si care in repriza a doua a incasat doua eliminari la interval de doar cateva minute.

Romania intalneste Danemarca, miercuri de la 19:30, live text pe onlinesport.ro. Daca vor invinge, tricolorele merg în semifinale.

Neagu, de neoprit in prima repriza

Dupa doar 26 de secunde de la startul meciului Neagu scutura plasa portii adverse cu o aruncare de la 9 metri. Cehia ne-a egalat imediat prin Hrbkova, jucatoare care avea sa inscrie in total cinci goluri, insa din acel moment si pana in minutul 42 echipa noastra s-a aflat in permanenta la conducere.

Am condus cu 8-5, 12-9, 13-10, 15-12, 16-13 si 17-14 la pauza, dupa ce echipa Cehiei s-a apropiat de mai multe ori la un gol diferenta, fara insa a reusi sa ne egaleze.

Echilibru si suspans in repriza a doua

De la 19-16 in debutul partii secunde s-a ajuns la 20-20 in minutul 42. In pofida celor patru eliminari incasate intr-un interval de doar zece minute, echipa noastra s-a mentinut la conducere, chiar daca pe final am avut emotii.

Cehia s-a apropiat la 29-28 si in doua randuri am scapat ca prin minune de golul care ar fi adus echipa adversa in premiera la conducere.

Eliminarea scoasa la Adamkova in minutul 59 si inca o eliminare dictata la banca Cehiei ne-a facut finalul usor, iar Pintea a inchis tabela in ultimele secunde cu o aruncare de pe semicerc din pasa lui Neagu.

Marti seara s-au mai disputat meciurile Rusia-Danemarca 26-26 si Norevgia-Ungaria 24-23. In urma acestor rezultate Norvegia este matematic calificata in semifinale, iar Rusia nu mai are nicio sansa.

Neagu, golgetera

Cristina Neagu ajunge la 43 de goluri marcate la acest turneu final si ramane pe primul loc in topul marcatorilor. Suedeza Isabelle Gullden, handbalista de la CSM Bucuresti, este a doua marcatoare a Campionatului European, cu 28 de goluri.



Romania la un pas de semifinale dupa victoria cu Cehia