Handbal

Romania invinsa categoric de Franta. Ultimii in grupa!

Sursă foto: https://twitter.com/FrRebouh/

Intr-un meci fara miza din Grupa a 6-a de calificare la Campionatul European de handbal masculin din 2020, Romania a pierdut fara drept de apel in deplasare cu Franta.

"Cocosii galici" i-au surclasat pe handbalistii pregatiti de Manuel Montoya si Eliodor Voica, scor 34-25 (19-14), intr-un meci disputat la Nantes in fata a aproape 5500 de spectatori.

Buzle si Manescu au marcat fiecare cate cinci goluri, in timp ce Porte si Remili (6 goluri de fiecare) au condus topul marcatorilor Frantei.

Franta a incheiat grupa pe primul loc dupa cinci victorii in sase meciuri, in timp ce Romania a ramas cu cele doua puncte obtinute in urma victoriei de acasa cu Lituania, singura din campania preliminara.

Portugalia si Lituania au remizat, scor 28-28, in cealalta partida a grupei, balticii nefiind niciun moment la conducere pe tabela.

Astfel, Lituania a acumulat trei puncte si a depasit Romania in clasament, tricolorii terminand preliminariile pe ultimul loc in Grupa 6.

Cele 24 de echipe calificate la turneul final din 2020 sunt urmatoarele:

Germania, Franta, Polonia, Croatia, Elvetia, Macedonia de Nord, Islanda, Slovenia, Letonia, Cehia, Belarus, Portugalia, Ungaria, Rusia, Danemarca, Muntenegru (castigatoare de grupa si ocupante ale locurilor secunde);

Bosnia-Hertegovina, Serbia, Olanda, Ucraina (cele mai bune echipe de pe locurile trei);

Suedia, Austria, Norvegia (tarile organizatoare).

Spania (calificata direct in calitate de castigatoare a EURO 2018).

Tragerea la sorti a grupelor turneului final va avea loc la Viena pe 28 iunie.Romania invinsa categoric de Franta. Ultimii in grupa!