Handbal

Romania invinge campioana olimpica Rusia la Campionatul European. Dedu, imperiala! (VIDEO)

Nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat, miercuri seara, duelul cu Rusia, detinatoarea titlului olimpic, scor 22-17 (11-9), intr-o partida din Grupa D a Campionatului European gazduit de Suedia.

Dupa infrangerea suferita in primul meci contra Norvegiei, jucatoarele noastre au oferit o adevarata lectie de handbal si de daruire pana la ultima picatura de energie trimitandu-le pe handbalistele antrenante de vulcanicul Evgheni Trefilov in pragul disperarii.

Cu 22 de interventii din 39 de aruncari la poarta, Denisa Dedu a facut la cei 22 de ani ai sai meciul vietii, fiind declarata la final cea mai buna jucatoare a meciului.

Un meci in care Cristina Neagu si Eliza Buceschi au fost cele mai bune marcate, cu 7 goluri fiecare. Pentru echipa noastra au mai punctat Melinda Geiger, Crina Pintea si Ana Maria Iuganu (2 goluri), respectiv Aneta Udristoiu si Oana Manea (1 gol)

O repriza in care le-am scos handbalul din cap

Romania a deschis scorul prin Iuganu de pe extrema si a mai condus apoi cu 2-1, dar Rusia a tinut aproape egaland de fiecare data. Echipa noastra s-a distantat apoi la 7-2 pe tabela in minutul 16, aceasta fiind si cea mai mare diferenta inregistrata in prima parte. Rusia a revenit cu doua goluri la rand marcate de Dimitrieva, insa Neagu ne-a dus la 9-5 cu cinci minute inaintea pauzei. Finalul primei reprize a fost unul strans, cu Rusia apropiindu-se la un singur gol, 10-9, insa Geiger a marcat cu o aruncare de mare sacrificiu pentru 11-9, scorul pauzei, cu 19 secunde inaintea epuizarii timpului de joc.

Rusia vine peste noi, finalul e de vis

Rusia a venit puternic peste noi in startul partii secunde si a anulat avantajul nostru cu doua goluri la rand marcate de Postnova si Dimitrieva. Romania avea sa marcheze un gol extrem de important prin Buceschi in inferioritate numerica in minutul 38, dupa care ne-am instalat la conducere, scor 16-14. Din minutul 40 si pana in minutul 51 niciuna dintre echipe n-a mai inscris vreun gol. Au facut-o rusoaicele, dar Pintea a pus-o si ea in poarta pentru 17-15. S-a facut 17-17 cu opt minute inaintea finalului, ultima oara cand Rusia a fost la egalitate cu Romania. Finalul ne-a apartinut si, contrar istoricului nostru nerecomandat de multe ori persoanelor cardiace, echipa noastra nu ne-a mai lasat nicio emotie de aceasta data. Dedu a continuat sa apare formidabil si in atac am marcat gol dupa gol, ultimul prin Udristoiu cand mai erau trei secunde.

Dedu, imperiala!

Calcule

Cu aceasta victorie Romania este sigura ca va merge cu puncte in grupele principale, in conditiile in care Croatia, cel mai slab adversar din grupa, va fi eliminat si astfel punctele anulate pentru faza urmatoare. Meciul contra Croatiei va fi vineri de la ora 19:30.Romania invinge campioana olimpica Rusia la Campionatul European. Dedu, imperiala! (VIDEO)