Handbal

Romania-Danemarca si istoria intalnirilor directe din ultimii ani

Romania mai are un singur pas pana la calificarea in semifinalele Campionatului European gazduit de Suedia, iar ultimele rezultate contra Danemarcei ne dau mari sperante la un nou rezultat mare si la o calificare pe care o asteaptam cu totii.

Se califică Romania în semifinale? Expiră 14.12.2016, 19:30
Da 142 voturi
Nu 20 voturi

Obstacolul de trecut se numeste Danemarca, echipa pe care trebuie sa o invinge sau impotriva careia sa scoatem cel putin un egal.

Sunt rezultate pe care Romania le poate obtine daca ne uitam pe istoricul intalnirilor directe din ultimii ani.

Danemarca ne-a invins o singura data intr-un meci oficial in ultimii opt ani la un turneu major, iar Romania a obtinut nu mai putin de trei victorii in meciuri decisive chiar pe terenul propriu al danezelor.

Le-am umilit la ele acasa

Cea mai recenta astfel de izbanda dateaza din primavara acestui an, cand pe 18 martie tricolorele se impuneau la Aarhus cu un categoric 32-25 in turneul preolimpic care ne-a adus calificarea pentru Rio.

In urma cu un an, la Herning, Romania invingea Danemarca, dramatic ce e drept, cu 31-30, si se califica in semifinalele Campionatului Mondial, pentru a obtine mai apoi medaliile de bronz. Finalul meciului a fost unul nerecomandat cardiacilor cu Adriana Nechita care a aparut pe extrema dreapta si a marcat in prelungiri golul victoriei si calificarii.

La Campionatul European din 2014 am remizat cu danezele, scor 29-29, rezultat care acum ar echivala cu accederea noastra in semifinale.

Tot la un turneul final de Campionat European, in urma cu sase ani si de asemenea gazduit de Danemarca, tricolorele castigau meciul pentru bronz, cu 16-15, dupa ce in grupe danezele castigasera, cu 25-22.

Ultima victorie a Danemarcei impotriva Romaniei dateaza din 2013, cand ne-au invins intr-un meci amical, scor 26-21.



Romania-Danemarca si istoria intalnirilor directe din ultimii ani