Handbal

Romania, calificata direct la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019

Sursă foto: ihf.info

Locul patru ocupat de Romania la Campionatul European din acest an a calificat direct nationala tarii noastre la viitoarea editie a Campionatului Mondial care va avea loc in 2019, in Japonia.

Romania se numara printre cele 14 nationale calificate direct din totalul de 24 de participante.

Tricolorele au profitat de faptul ca Franta, detinatoarea titlului mondial, a castigat si Campionatul European, astfel ca locul patru a primit calificarea directa.

Rusia si Olanda sunt celelalte doua nationale din Europa care nu vor mai disputa calificari pentru Campionatul Mondial din 2019.

Mai sunt calificate direct: Coreea de Sud (campioana Asiei), China (locul trei in Asia), Kazahstan (locul patru in Asia), Australia (locul cinci in Asia), Angola (campioana Africii), Senegal (locul doi in Africa), Congo (locul trei in Africa), Brazilia (campioana Americii de Sud), Argentina (locul doi in America de Sud) si Japonia (tara gazda).

Locul 15 va fi decis in urma calificarilor din zona Americii Centrale si de Nord, iar pana la locul 24 se vor disputa calificari in zona Europei.

Croatia, Germania, Danemarca, Elvetia, Suedia, Slovacia, Belarus, Norvegia, Serbia, Polonia, Cehia, Muntenegru, Macedonia, Slovenia, Austria, Ungaria, Spania si Islanda se vor duela pentru locurile ramase in duble manse de baraj programate in 31 mai/2 iunie, respectiv 4-6 iunie 2019.Romania, calificata direct la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019