Handbal

Romania aproape de naufragiu cu modesta Kazahstan. Am scos-o la capat, dar urmeaza lupta cu balaurii Muntenegru si Ungaria

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Pentru Romania meciul impotriva Kazahstanului a fost unul agonizant cu accente dramatice pe final, cand modesta formatie asiatica a fost la o aruncare distanta sa egaleze scorul la intrarea in ultimul minut.

Am avut noroc cu o minge scapata din mana si astfel am reusit sa marcam golul victoriei (22-20) prin Dache dupa o repriza secunda dominata de Kazahstan.

Doar opt goluri marcate de Romania in partea a doua a meciului de la Kumamoto spre disperarea Cristinei Neagu, jucatoare care n-a evoluat niciun minut si care la timeout-ul luat de Tomas Ryde in minutul 42, la 16-15, a fost mai antrenoare decat suedezul.

”Nu suntem deloc active in aparare, stati, stati si asta se simte. Hai, capul sus”, le-a transmis Neagu mai tinerelor sale coechipiere din teren, in timp ce Ryde se uita ca la cinema.

Pentru Romania urmeaza meciul cu Muntenegru, miercuri dimineata de la ora 8:00, o partida pe care o incepem cu sansa a doua.

Muntenegru a invins Ungaria, cu 25-24, si ramane cu procentaj maxim dupa trei meciuri (6 puncte).

Romania are nevoie de doua puncte in ultimele doua meciuri pentru a obtine calificarea in grupele principale.

Asa am trait Romania - Kazahstan la Campionatul Mondial de handbal feminin

Prima repriza – Romania la timona

Romania si-a aratat superioritatea in fata Kazahstanului inca de la primul atac pozitional, chiar daca selectionerul Tomas Ryde a inceput cu tanara Ciuca intre buturi (19 ani) si cu lidera Cristina Neague pe banca.

Crina Pintea le-a luat tare pe adversarele din centrul Asiei si a marcat trei din primele patru goluri ale Romaniei, dupa care a disparut din joc marcand o singura data pana la pauza.
Romania a condus 6-2, 11-5 (aceasta fiind si cea mai mare diferenta inregistrata in prima repriza) si 12-7. De la acest scor a urmat cea mai buna secventa a adversarelor, Kazahstan marcand de trei ori fara sa primeasca vreun gol.

Scorul se strangea astfel la 12-10, moment cand Patricia Vizitiu rata incredibil o aruncare de la 7 metri. Reusise sa o culce pe portarita Davidova din fenta, dar chiar si asa a aruncat in fix in aceasta. Ratarea zilei la Campionatul Mondial, fara doar si poate.

Pristavita a punctat pentru 13-10 si a risipit emotiile, pentru ca Vizitiu sa-si ia revansa marcand golul 14 al Romaniei. S-a intrat la cabine cu 14-11, dupa o repriza in care Pintea a marcat 4 goluri, urmata de Seraficeanu si Vizitiu (3),

Perianu (2), Udristoiu si Pristavita (1). Cristina Neagu n-a jucat niciun minut din primele 30.

In final, Pintea a fost cea mai buna marcatoare a Romaniei, cu 5 goluri.



Romania aproape de naufragiu cu modesta Kazahstan. Am scos-o la capat, dar urmeaza lupta cu balaurii Muntenegru si Ungaria