Handbal

Romania a remizat cu Austria la Trofeul Carpati. Primul meci cu Pera pe banca

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Nationala feminina de handbal a Romaniei a terminat la egalitate cu Austria, vineri, in primul la Trofeul Carpati, turneu gazduit de noua sala din Bistrita.

Scorul final a fost 32-32, dupa ce tricolorele au revenit in extremis pe final, cu doua goluri marcate in ultimul minut.

Romania a condus in mai multe randuri in prima repriza, cea mai mare diferenta fiind de patru goluri (16-12).

Chiar si asa, austriecele au marcat trei goluri la rand si la pauza Romania a intrat cu avantaj de un singur gol.

Partea secunda a debutat sub semnul echilibrului, Romania conducand la jumatatea reprizei cu trei goluri (27-24).

Romania a ratat desprinderea in dubla superioritate numerica si din acel moment Austria a inceput sa recupereze gol dupa gol, preluand conducerea 28-27.

Finalul a fost unul pe contre, cu avantaj de ambele parti. In cele din urma, Romania a smuls in extremis remiza in fata unei echipe pe care a invins-o categoric in primavara acestui an, in preliminariile Campionatului European.

Cristina Neagu a fost cea mai buna marcatoare din echipa Romaniei, cu 11 goluri. Aceasta depaseste astfel bariera celor 900 de goluri la echipa nationala (905).

Florentin Pera a debutat cu aceasta ocazie in postul de selectioner al nationalei feminine a Romaniei.

Vineri, in ziua a doua de competitie, Romania va intalni Serbia (20:00), echipa care in prima zi a trecut de Spania, cu 30-28.

Trofeul Carpati reprezinta ultima oportunitate de verificare a nationalei inaintea prezentei la Campionatul European gazduit de Slovenia, Macedonia de Nord si Muntenegru in perioada 4-20 noiembrie.

Romania va intalni Franta, Tarile de Jos si Macedonia de Nord intr-o grupa infernala.Romania a remizat cu Austria la Trofeul Carpati. Primul meci cu Pera pe banca