Handbal

Rapid o spulbera pe Dinamo in Divizia A la handbal feminin. CSM Slatina face scor cu liderul CSU Resita

Duminica a fost ziua derby-urilor in cele doua serii ale Diviziei A la handbal feminin, al doilea esalon valoric din sportul romanesc cu mingea mica.

Sala Giulesti s-a dovedit neincapatoare la duelul dintre Rapid si Dinamo, primele doua clasate si totodata rivale in lupta pentru promovare.

Incurajate de “Frumosii nebuni ai Giulestiului”, asa cum s-au autointitulat patimasii suporteri rapidisti, jucatoarele maestrului Marculescu s-au impus in final, cu 26-18, la capatul unui meci pe care l-au controlat cu autoritate.

“Trebuia sa le dati 15 goluri diferenta si in repriza a doua puteati sa le calcati in picioare”, le-a spus Marculescu jucatorelor sala la ultimul time out al partidei.

Rapid ramane lider solitar dupa sapte etape cu sapte victorii din tot atatea posibile. Dinamo sufera prima infrangere a sezonului si poate cadea pe trei in clasament in eventualitatea in care SCM Pitesti castiga in fata codasei Spartac Bucuresti.

Derby-ul Seriei B s-a disputat pe malul stang al Oltului intre CSM Slatina si CSU Resita. Un meci transat autoritari de jucatorele pregatite de Victorina Bora, cu 30-21.

Lorena Ostase, jucatoarea pe care CSM Slatina, o are selectionata la lotul primei reprezentative a Romaniei, a fost golgetera intalnirii, cu 9 goluri. De la Resita s-a remarcat Adriana Voina, cu 7 goluri.

Pentru CSU Resita a fost prima infrangere a sezonului dupa cinci victorii la rand. CSM Slatina ajunge la trei victorii in patru etape si ramane in continuare in lupta pentru promovarea in Liga Nationala.



Rapid o spulbera pe Dinamo in Divizia A la handbal feminin. CSM Slatina face scor cu liderul CSU Resita