Handbal

Radu Voina prefateaza semifinala cu Gyor: "Sunt sanse egale"

Antrenorul echipei handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, Radu Voina, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca duelul cu Gyor ETO din semifinalele Ligii Campionilor va fi echilibrat, adversara având un avantaj pentru ca va juca pe teren propriu mansa retur.
"Nici nu ne-am dezmeticit bine dupa revenirea de la echipa nationala si trebuie sa trecem la meciurile importante cu Gyor. Meciul de duminica va fi foarte greu, ne luptam cu o echipa completa, puternica, mai puternica decât în anii precedenti.

"Gyor si-a întarit postul de pivot, cel de extrema dreapta, dar si poarta, cu jucatoare de mare valoare, care au adus un plus întregii echipe. Vizeaza câstigarea trofeului, asa cum mereu a luptat pâna în fazele finale. Noi, din pacate, nu vom putea alinia întreaga echipa, pe lânga fetele care absenteaza de atâta vreme – Ungureanu, Neagu si Stanca - este si Jovanovici, care a suferit acea accidentare la umar si înca nu este refacuta. Nu s-a antrenat, dar nu ne ramâne decât sa speram ca îsi va reveni pâna la ora meciului tur", a declarat Radu Voina.

Tehnicianul campioanei a facut referiri si la sansele de calificare mai departe. "Din punctul meu de vedere, chiar daca situatia noastra nu este prea roz, cred ca sansele sunt egale pentru ambele echipe. Poate exista acel plus pentru Gyor, având în vedere ca va juca returul acasa. La fel si în cealalta semifinala, dintre Larvik si Buducnost. Niciun meci nu seamana cu altul, iar motivarea conteaza foarte mult. Vorbim de primele patru echipe din Europa, iar la acest nivel totul este echilibrat. Este ceva bun ca am ajuns aici, dar noi nu prea stim sa apreciem lucrurile bune".

Radu Voina a avut un mesaj si pentru fanii Oltchimului, spunând ca îi asteapta sa fie alaturi de echipa: "Sunt convins ca sala va fi neîncapatoare si ca fanii vor fi alaturi de noi. Sunt cunoscatori si iubitori de handbal, iar prezenta si încurajarile lor ne vor ajuta foarte mult. Jucam si pentru ei si avem nevoie de ei".

Mansa tur dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea si Gyor ETO, din semifinalele Ligii Campionilor, se va juca duminica, de la ora 18.00. Pretul biletelor este cuprins între 40 si 80 de lei, vânzarea acestora fiind programata sa înceapa vineri.

Partida retur dintre Oltchim si Gyor, decisiva pentru calificarea în finala, se va juca în 7 aprilie, la Veszprem. Obiectivul formatiei vâlcene este calificarea în finala, în timp ce echipa ungara si-a impus câstigarea Ligii Campionilor.

În cealalta semifinala se vor duela Larvik HK si Buducnost Podgorica, mansa tur fiind sâmbata, în Norvegia, iar cea retur, la Podgorica, în 8 aprilie.

Mediafax


Radu Voina prefateaza semifinala cu Gyor: "Sunt sanse egale"