Handbal

Promisiunea lui Martin Ambros pentru Europene: "Vom lupta pana la moarte pentru un rezultat mare"

Spaniolul Martin Ambros, instalat la carma nationalei feminine de handbal a Romaniei dupa Jocurile Olimpice in locul suedezului Thomas Ryde, promite fanilor ca echipa tricolora se va bate la Campionatul European din luna decembrie pentru un rezultat pozitiv.

"Trebuie sa fim intelegatori, rabdatori, pentru ca multe echipe au un anumit nivel. Dar eu sunt din fire o persoana competitiva si daca circumstantele ne sunt favorabile vom lupta pana la moarte pentru un rezultat mare la aceste Europene", a declarat Ambros intr-un interviu pentru FRH.

Ambros va avea ocazia sa urmareasca la lucru nu mai putin de 42 de jucatoare saptamana aceasta la Trofeul Carpati de la Cluj-Napoca.

Romania va alinia doua echipe tocmai pentru a-l ajuta pe noul selectioner sa vada in actiune practic tot ce are mai bun handbalul romanesc in acest moment.

"Am gandit initial ca o solutie pentru cea de-a patra echipa la Trofeul Carpati, care sa fie Romania B, dar mie mi-a convenit pentru ca e o solutie ce ne permite sa vedem la lucru jucatoarele tinere pe care nu le cunosc decat din inregistrari video. Eu le stiu pe cele de la echipele de club care joaca in cupele europene si acum este un prilej bun sa vedem si talente tinere din handbalul romanesc", a mai spus Ambros.

Romania A va intalni Romania B, sambata de la 20:00, urmand ca duminica echipa invingatoare sa joace finala Trofeului Carpati cu invingatoarea meciului Ungaria-Olanda.

Ambros va anunta dupa Trofeul Carpati lotul final pentru Campionatul European care debuteaza pe 4 decembrie in Suedia.

Romania face parte dintr-o grupa foarte puternica, urmand a intalnir Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) si Croatia (9 decembrie).Promisiunea lui Martin Ambros pentru Europene: "Vom lupta pana la moarte pentru un rezultat mare"