Handbal

Primul test de foc pentru nationala Romania la Mondialul de handbal

Sursă foto: ihf.info

Nationala feminina de handbal a Romaniei intalneste Spania, marti seara de la 21:30 live text pe onlinesport.ro, in cel mai tare meci de pana acum la Campionatul Mondial din Germania.

Tricolorele si-au facut incalzirea cu o victorie asteptata in fata modestei Paraguay, scor 29-17, dupa care a luptat din greu pentru a invinge incomoda Slovenia, cu 31-28, cu revenire de la patru goluri avantaj pentru adversare in prima repriza.

Spania are de asemenea doua victorii dupa primele meciuri sustinute la turneul final, un 28-24 cu Angola si un 32-15 cu Paraguay, astfel ca meciul de marti seara va avea drept miza prima pozitie in clasamentul Grupei A.

Romania si Spania sunt doua adversare de traditie in handbalul european, intalnindu-se aproape la toate turneele majore la care cele doua nationale au participat.

In urma cu doi ani, Spania invingea Romania categoric in faza grupelor, cu 26-18, dar la final tricolorele aveau sa incheie pe podium obtinand medaliile de bronz, in timp ce ibericele s-au clasat pe un modest loc 12.

Un an mai tarziu, la turneul olimpic de la Rio, a venit si revansa Romaniei, care s-a impus, cu 24-21, intr-un meci din faza grupelor.

Dupa Rio 2016 Spania a schimbat antrenorul si a intinerit masiv lotul, la fel cum s-a intamplat de altfel si in cazul Romaniei.



Primul test de foc pentru nationala Romania la Mondialul de handbal