Handbal
 

Olanda elimina Danemarca si ajunge in finala Campionatului European

Sursă foto: http://swe2016.ehf-euro.com/

Castigatoare a primei grupe principale de la Campionatul European gazduit de Suedia, echipa Olandei a invins, vineri, Danemarca, in semifinale, cu 26-22, si va juca finala pentru aur.

Dupa o prima repriza incheiata la egalitate, scor 13-13, batavele au inceput formidabil partea secunda si in primele 12 minute au marcat de sase ori fara sa primeasca vreaun gol.

Danemarca a reactionat prin reusita liderei Stjne Jorgensen, dar raspunsul olandezelor a fost pe masura, cu alte doua goluri prin care se distantau la 21-14 la jumatatea mitanului secund.

Pana la final Danemarca nu a reusit sa se apropie la mai putin de cinci goluri, cu exceptia minutelor de final cand a marcat prin Jensen si Nielsen.

Marcatoare

Polman cu 7 goluri si Groot cu sase reusite au fost cele mai bune marcatoare de la echipa invingatoare, in timp ce Jorgensen a tras de una singura echipa daneza dupa ea, cu 6 goluri.

A doua semifinala

Franta si Norvegia se intalnesc, vineri seara, in a doua semifinala de la Campionatul European pe care Romania l-a incheiat pe locul al cincilea.Clasament CSM in Liga Campionilor
# Echipă J +/- P
1 CSM 6 48 10
2 Nykobing 6 5 8
3 Krim 6 1 6
4 Gdynia 6 -54 0
Olanda elimina Danemarca si ajunge in finala Campionatului European