Handbal

Norvegia castiga la un gol titlul european in fata Olandei

Sursă foto: swe2016.ehf-euro.com

Pentru a 7-a oara in istorie echipa Norvegiei a castigat Campionatul European de handbal feminin dupa o finala extrem de echilibrata contra Olandei.

Norvegia s-a impus la finalul celor 60 de minute regulamentare, cu 30-29, dupa ce la pauza tabela s-a aflat in echilibru, 15-15.

In partea secunda echipa Norvegiei s-a distantat la patru goluri diferenta, 24-20 si 29-25, insa finalul a fost unul electrizant.

Olandezele nu au renuntat la lupta si au revenit la un singur gol diferenta in ultimul minut.

Mai mult decat atat, Olanda a ratat in doua randuri egalarea si trimiterea meciului in prelungiri. Portarita norvegiana Grimsbo a respins cu piciorul aruncarea lui Groot, dupa care batavele n-au scos decat o aruncare de la 9 metri cu patru secunde inaintea finalului.

Mork, golgeterul competitiei

Cu 12 goluri marcate din 17 aruncari, interul dreapta norvegian Nora Mork a fost cea mai buna marcatoare a partidei asigurandu-si totodata si titlul de golgetara a Campionatului European.

Mork a incheiat turneul final cu 53 de goluri, urmata de daneza Stine Jorgensen cu 47 de goluri si Cristina Neagu, cel mai bun inter stanga al Europeanului, cu 46 de goluri.

Franta pe podium

In finala mica pentru medaliile de bronz echipa Frantei a invins Danemarca, cu 25-22.



Norvegia castiga la un gol titlul european in fata Olandei