Handbal

Nationala Romaniei l-a ingrijorat pe Vestergaard dupa evolutia de la Campionatul Mondial de handbal

Jakob Vestergaard este un bun cunoscator al handbalului romanesc dupa perioada petrecuta pe banca tehnica a defunctei Oltchim Rm.Valcea si prin prisma expertizei sale tehnicianul danez avea anumite asteptari de la nationala Romaniei la turneul final al Campionatului Mondial din Serbia.

Eliminata in optimi de Polonia, o echipa mult mai slab cotata si care a revenit dupa ce a fost condusa cu patru goluri la pauza, Romania ar fi avut o sansa la medalie in opinia lui Vestergaard.

"Asteptarile mele in privinta echipei Romaniei au fost mari pentru Mondialele din Serbia. Echipa are atat de mult potential. Dar, din nou, au cedat inainte ca turneul final sa inceapa cu adevarat. Dupa un an petrecut la Oltchim, cunosc multe jucatoare si stiu cat de talentate sunt, unele cele mai bune din lume. Cu o buna imbinare a experientei si a jucatoarelor tinere, ar fi avut o sansa la medalie", a afirmat Vestergaard, informeaza Mediafax.

Tehnicianul danez se arata ingrijorat in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 si spune ca nu vede bucuria si pasiunea in evolutia handbalistelor din Romania.

"Sunt foarte ingrijorat de handbalul romanesc inaintea JO din 2016, daca nimic nu se va schimba. Unde sunt strategia si conceptul de joc? Multe jucatoare arata foarte frustrate. Unde este bucuria si pasiunea pentru jocul de handbal? O pasiune care este atat de caracteristica poporului roman", a mai spus tehnicianul danez.



Nationala Romaniei l-a ingrijorat pe Vestergaard dupa evolutia de la Campionatul Mondial de handbal