Handbal

Meci nebun in primul sfert de finala la Campionatul Mondial. Egipt si Danemarca au ajuns la aruncarile de departajare!

Sursă foto: https://twitter.com/Egypt2021EN/

Primul sfert de finala programat la Campionatul Mondial a avut un deznodamant la care nu s-au asteptat nici chiar cei mai pasionati fani ai handbalului.

Danemarca a devenit prima echipa calificata in semifinale dupa ce a trecut de Egipt, cu 39-38, in urma a aruncarilor de departajare de la 7 metri.

Intrata cu prima sansa in meci, Danemarca a condus la pauza cu 16-13. Un avantaj de trei goluri pe care insa “Faraonii” aveau sa-l anuleze dupa urmatoarele 30 de minute de joc efectiv.

La 28-28 cele doua echipe au intrat in prelungiri, doua reprize a cate cinci minute.

Suspansul insa era departe de a fi incheiat. Hansen de la danezi a primit cartonasul rosu la 34-33 pentru formatia europeana pentru ceea ce arbitrii au considerat a fi o tinere deliberata a balonului pentru tragere de timp dupa fluierul unui atac pasiv.

Egipt a primit aruncare de la 7 metri transformata pentru 34-34.

Astfel, meciul de la Cairo intra in a doua repriza de prelungiri, unde fiecare echipa a mai marcat o singura data.

Egiptenii au condus, 35-34, avand sansa inchiderii meciului la intrarea in minutul 80, insa aruncarea in forta incearcata de la 9 metri n-a prins poarta.

Danemarca a avut astfel ultimul atac pozitional din care echipa europeana a obtinut o aruncare de la 7 metri pentru un fault comis de Elmasry, faza pentru care jucatorul Egiptului a fost eliminat cu rosu.

Aruncarea a fost transformata cu sansa, mingea intalnind mai intai bara inainte de a intra in poarta. S-a facut astfel 35-35 si meciul a ajuns la aruncarile de departajare, cate cinci de fiecare echipa ca in fotbal.

Portarul danez Landin a reusit sa apere doua dintre aruncari si Danemarca a obtinut in final calificarea, cu 39-38!

In semifinale, Danemarca o va intalni pe Spaniei, invingatoare in fata Norvegiei, cu 31-26.

Franta - Ungaria a fost un alt meci din sferturi care a avut nevoie de prelungiri.

Multipla campioana mondiala s-a impus in cele din urma, cu 35-32, dupa ce la finalul celor 60 de minute regulamentare tabala a aratat 30-30.

Suedia a devansat fara emotii Qatar, cu 35-23, in cel mai dezechilibrat sfert de finala.



Meci nebun in primul sfert de finala la Campionatul Mondial. Egipt si Danemarca au ajuns la aruncarile de departajare!