Handbal

Romania obtine medaliile de bronz la Campionatul Mondial. Neagu, golgetera turneului final

Nationala feminina de handbal a Romaniei a luptat, duminica de la ora 15:45, pentru clasarea pe podium la Campionatul Mondial din Danemarca si a intrat in posesia medaliilor de bronz dupa un meci dominat categoric in fata Poloniei.

Romania castiga pentru prima data in istorie o finala mica la Campionatul Mondial, dupa cinci meciuri de bronz pierdute pana acum, ultimul in 2007 contra Germaniei.

De aceasta data superioaritatea Romaniei in fata Poloniei nu a putut fi contestata si tricolorele s-au impus de o maniera entuziasmanta, cu 31-22.

Pentru Romania este primul podium mondial dupa 10 ani, cand am incheiat pe doi la turneul final din Rusia, si o revenire pe podium la o competitie majora dupa cinci ani. Ultima data am obtinut bronzul la Campionatul European din 2010.

Cu 10 goluri marcate in finala mica impotriva Poloniei, Cristina Neagu a incheiat turneul final cu 63 de goluri, obtinand titlul de golgetera a Campionatului Mondial.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Neagu 10 goluri, Manea (4), Ardean-Elisei (3), Geiger (3), Vizitiu (3), Buceschi (2), Nechita (2), Szucs (1), Tanasie (1), Marin (1), Perianu (1).

FINAL Romania - Polonia 31-22

58 - Vizitiu marcheaza al doilea sau gol (30-20). Un gol inscris in inferioritate numerica.

52 - Marin inscrie cu o aruncare in forta de la peste 9 metri (27-16).

50 - Ultimele zece minute pentru Romania la Campionatul Mondial. Medaliile de bronz nu mai pot fi ratate la acest scor (25-16).

42 - Aruncare de la 7 metri ratata de poloneze. Romania ramane la opt goluri diferenta (22-14).

40 - Gol marcat cu sansa de Geiger. Atenta pe semicerc, aceasta a recuperat o minge aruncaat de Neagu si respinsa de portarita poloneza.

38 - Neagu transforma de la 7 metri si in acest moment ajunge la opt goluri in acest meci si 61 per total. Neagu este golgetera Campionatului Mondial!

36 - Ardean Elisei coboara in centru de pe extrema stanga si inscrie ca pivot (18-12).

35 - Gol din extrema dreapta marcat de Nechita (17-11).

33 - Neagu pe semicerc pentru Manea. Aceasta se intoarce cu fata spre poarta si inscrie (16-9).

32 - Doua interventii la rand pentru Ungureanu.

16:36 S-a reluat meciul.

30 - Scapam fara gol primit in dubla inferioritate numerica. Mai mult decat atat, Neagu inscrie golul de 15-8 in ultima secunda a reprizei.

29 - Munteanu apara de la 7 metri. A treia aruncare ratata de poloneze in aceasta repriza.

28 - Pintea ajunge la a doua eliminare consecutiva (14-8). Perianu trimisa si ea pe banca pedepselor. Terminam aceasta repriza in inferioritate.

25 - Gol in inferioritate numerica marcat de Neagu (6 goluri). Romania scapa de inferioritate numerica si ajunge la 13-8.

23 - Neagu scutura plasa cu o aruncare de aproape 100 km/h. Formidabila aruncare de la 9 metri. Cinci goluri din sase aruncari (12-6).

20 - Prima eliminare a meciului este dictata impotriva Gabrielei Perianu. Bara tine cu noi si se opune unei aruncari de la 7 metri.

19 - Geiger scutura plasa cu o aruncare la vinclu (11-5).

16 - Romania conduce la sase goluri si Kim Rasmussen solicita al doilea time out (10-4).

15 - Manea scoate aruncarea de la 7 metri si Neagu transforma. Mai are nevoie de inca trei goluri pentru a pune mana pe titlul de golgetera a Campionatului Mondial.

13 - Bradeanu arunca peste poarta de la 7 metri. Ne aparam bine si pornim pe contraatac. Nechita este aparata de portarita adversa. Ramane 8-4.

11 - Manea se desprinde din marcajul adversarei si ne mentine la cinci goluri diferenta (7-2).

10 - Primul gol reusit si de Buceschi (6-2). Defensiva noastra se misca fabulos pana acum.

9 - Polonia marcheaza primul gol dupa opt minute (5-2).

8 - Ne distantam la patru goluri dupa reusita Cristinei Neagu (5-1).

7 - Ungureanu apara de la 7 metri. Este a 11-a aruncare aparata de portarita.

5 - Romania se desprinde la doua lungimi dupa reusita Adei Nechita (3-1).

3 - Deja a doua parada reusita de Ungureanu. Scorul ramane egal, 1-1.

1 - Neagu deschide scorul in secunda 33 a meciului.

15:45 A inceput meciul.

Tricolorele evolueaza in finala mica a turneului final contra Poloniei, duminica, de la ora 15:45, iar meciul va fi transmis live text in aceasta pagina.

Romania vine dupa o semifinala brutala contra Norvegiei, echipa pe care am fost la un pas sa o invingem in timpul regulamentar si care a castigat in cele din urma la doua goluri (35-33) dupa prelungiri.

Polonia lui Kim Rasmussen, antrenorul celor de la CSM Bucuresti, a pierdut fara prea multe pretentii in fata revelatiei Olanda in cealalta semifinala.

Romania si Polonia s-au intalnit in urma cu un an in faza grupelor la Campionatul European. Tricolorele s-au impus pe 17 decembrie 2014 cu 25-19, iar Cristina Neagu isi trecea in cont 9 goluri.

In urma cu doi ani, la Campionatul Mondial, ne-am duelat cu Polonia in faza optimilor de finala si am pierdut cu 31-29, dupa ce la pauza Romania conducea cu 17-13. Neagu a marcat atunci 10 goluri.



Romania obtine medaliile de bronz la Campionatul Mondial. Neagu, golgetera turneului final