Handbal

Jakob Vestergaard: ”Suntem mandri ca am terminat cu punctaj maxim”

Antrenorul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, a declarat, duminica, dupa victoria din meciul cu formatia germana Buxtehuder SV, scor 30-22, ca este mândru ca elevele sale au terminat prima faza a grupelor cu punctaj maxim.

"Sincer, dupa tragerea la sorti, când am vazut componenta grupei, m-am gândit ca oricare dintre aceste formatii poate ajunge în grupele principale. Normal ca una din aceste formatii trebuia sa fie Oltchim, dar eram constient ca practic e o echipa noua, cu multe jucatoare noi, în plus o banca tehnica noua. Suntem mândri ca am terminat grupa cu punctaj maxim, nu este lucru usor. Acum deja ne gândim la meciurile din grupele principale. Startul e bun, sper sa o tinem tot asa", a spus Vestergaard.

Tehnicianul danez a afirmat ca nu are preferinte pentru adversarele din grupele principale. "Eu cred ca toate echipele calificate în grupele principale vor arata un handbal mai bun decât în aceste prime sase meciuri. Discutiile în ceea ce ne priveste se refera în special la Gyor, daca e bine sa jucam acum cu aceasta echipa, astfel sa o evitam în semifinale sau sa o evitam acum si sa fim mai siguri de calificare. Acum, cum vor decide sortii, noi ne vom conforma si vom juca fiecare meci la victorie", a precizat Vestergaard.

Jakob Vestergaard nu îsi doreste ca rusoaica Ekaterina Vetkova sa plece de la Oltchim si a mentionat ca nu e în cautarea altor handbaliste: "Am spus de la început ca o echipa care are ca obiectiv câstigarea Ligii Campionilor are nevoie de trei pivoti valorosi. Nu-mi doresc ca Ekaterina Vetkova sa plece, ea trece prin perioada de refacere dupa o accidentare si vom miza pe ea. În pauza competitionala nu caut alte jucatoare, avem un lot complet, cu cele mai bune handbaliste din lume. Multa lume face acum comparatii între Oltchim si echipa Viborgului de acum câtiva ani care câstiga Liga Campionilor. Sunt asemanari, asa cum am spus avem cele mai bune handbaliste, dar trebuie tinut cont de faptul ca acolo am antrenat trei ani. Mai e nevoie de timp si la Vâlcea pentru ca echipa sa joace handbalul pe care îl dorim. Oricum, garantez ca vom fi pregatiti sa batem echipe ca Larvik sau ETO Gyor".

În ceea ce o priveste pe portarita Amandine Leynaud, Vestergaard a declarat: "Este bine, în perioada de refacere. Când va reveni pe teren, exact, nu stim în acest moment. Din martie speram sa ne bazam pe serviciile sale, dar acest lucru depinde de multe, ati vazut cât de mult s-a vorbit si de revenirea Cristinei Neagu".

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, duminica, pe teren propriu, formatia germana Buxtehuder SV, scor 30-22 (18-10) si a obtinut a sasea victorie consecutiva în grupa A din Liga Campionilor.



Jakob Vestergaard: ”Suntem mandri ca am terminat cu punctaj maxim”