Handbal

Infrangere dureroasa pentru Romania in meciul cu Olanda

Sursă foto: https://www.facebook.com/ihf.info/

Nationala Romaniei a jucat de la egal la egal cu detinatoarea titlului mondial Olanda si nu mult a lipsit sa furnizam surpriza. In cele din urma batavele s-au impus, cu 31-30, dupa ce la pauza intrasera cu un avantaj de trei goluri (17-14).

Romania a inceput curajos si a condus in mai multe randuri, la un moment dat desprinzandu-se chiar la 7-5 pe tabela.

Ultima oara in meci am condus la 12-11, pentru ca de la 13-13 Olanda sa puna stapanire pe joc si sa domine finalul primei reprize.

Trei goluri in fata pentru campioana mondiala la pauza.

Partea secunda a inceput cu Olanda in ofensiva totala si diferenta ajungea la 22-16, dupa un gol din propria lor jumatate a terenului.

Romania n-a cedat lupta si a strans scorul la trei goluri diferenta, 22-19 in minutul 42 si 24-21 la jumatatea reprizei.

Asa am trait Romania – Olanda in grupele principale la Campionatul Mondial

Eliminarea lui Polocoser usor acordata din minutul 46 ne-a dereglat din nou jocul, astfel ca Olanda se distanta la 26-21, dupa ce Adrian Vasile a riscat pe faza ofensiva fara portar.

Ultimele zece minute au apartinut, fara doar si poate, echipei noastre. Interventiile portarului Dumanska si apararea tot mai sigura au semanat incertitudine in ofensiva Olandei, cea mai puternica dupa primele trei meciuri din faza grupelor preliminare.

Senzational am recuperat mingea in aparare (min.53) si Rotaru ne aducea la un gol in spatele Olandei.

Laslo, cea mai buna marcatoare a Romaniei, a restabilit egalitatea 29-29 dupa transformarea unei aruncari de la 7 metri.

Am avut chiar si sansa de a prelua conducerea cu mai putin de doua minute ramase pana la final, dar am ratat prin Osatase in criza de idei pe faza ofensiva.

Olanda ne-a dat gol cu extrema si apoi noi am ratat de pe aceeasi pozitie prin Moisa scapand printre degete o remiza care ar fi fost pana la urma echitabila pentru ambele formatii.

Ramanem cu doua puncte in clasament si mai avem doar sanse minime pentru a nu spune inca zero la calificarea in sferturile de finala.

Marcatoare

Romania – Cristina Laslo (6 goluri), Crina Pintea (6), Lorena Ostase (5), Dana Rotaru (4), Bianca Harabagiu (3).

Olanda - Bo Van Wetering (6), Danick Snelder (4), Kelly Dulfer (4).



Infrangere dureroasa pentru Romania in meciul cu Olanda