Handbal

Inca un turneu final ratat de nationala masculina de handbal a Romaniei. Explicatiile selectionerului

Sursă foto: https://frh.ro/

Romania n-a mai evoluat la un Campionat European din anul 1996. Nu o va face nici la editia din 2022 dupa ultima campanie de calificare ratata cu doua rezultate rusinoase: egal si infrangere pe teren propriu cu anonima echipa a statului Kosovo.

”Am avut doua scenarii favorabile: victoria sau meciul egal - ambele ne-ar fi putut aduce calificarea. Noi ne-am dus in Muntenegru sa castigam, stiind ca ei au avut doua meciuri in patru zile.

"Am incercat sa pregatim faza defensiva si sa profitam de cele doua schimbari pe care ei le-au propus ca sa marcam goluri pe contraatac si faza a doua, lucru care nu a functionat asa cum trebuie. Apararea a mers bine, dar nu am reusit sa inscriem pe contaatac.

"Acest lucru ne-a defavorizat pentru ca pe faza ofensiva nu am reusit sa gasim solutii usoare. Ei au avut o aparare agresiva, ceea ce i-a favorizat si au avut impact pe linia noastra de 9 metri.

"Echilibrul s-a rupt la inceputul reprizei a doua, pe greselile noastre individuale, care au fost in numar de 18.

"Toata repriza a doua a trebuit sa fim in urmarire, presiunea a fost pe noi, ar fi trebuit sa nu facem greseli in atacul pozitional”, a spus Rares Fortuneanu pentru FRH.ro

In ceea ce priveste campania de calificare, selectionerul considera ca acesta ”s-a pierdut  la cele doua meciuri cu Kosovo. Din pacate, este inca o campanie pentru Campionatul European ratata.”

Romania a facut parte dintr-o grupa cu Suedia, Muntenegru si Kosovo.

Tricolorii au incheiat pe ultimul loc, cu doar 3 puncte.

Suedia (12 puncte) si Muntenegru (6 puncte) au obtinut calificarea la Campionatul European.

Rezultatele Romaniei in campania de calificare pentru EURO 2022:

Suedia - Romania 33-30
Romania - Muntenegru 36-27
Kosovo - Romania 23-23
Romania - Kosovo 25-30
Romania - Suedia 23-31
Muntenegru - Romania 23-19.Inca un turneu final ratat de nationala masculina de handbal a Romaniei. Explicatiile selectionerului