Handbal

HCM Constanta incepe o noua aventura in grupele Ligii Campionilor

Parcursul campioanei României HCM Constanta în grupele Ligii Campionilor începe în acest sezon la Goteborg în fata formatiei suedeze IK Savehof.

Fara adversari pe plan intern în ultimele doua sezoane, handbalistii de la HCM Constanta cauta gloria europeana într-o grupa extrem de dificila, cu THW Kiel, Veszprem si Atletico Madrid principale favorite.

Pentru locul al patrulea, ultimul care asigura calificarea în optimile de finala, constantenii se vor lupta cu IK Savehof din Suedia si Celje Pivovarna Lasko din Slovenia.

Ajunsa în grupe dupa un turneu de calificare trecut fara probleme chiar pe teren propriu la Constanta, HCM-ul are sansa unui început în forta chiar pe terenul uneia dintre cele doua echipe abordabile.

HCM Constanta este pregatita din 2012 de Zvonko Shundovski.

”Suntem bucurosi sa revenim în grupele Ligii Campionilor si, în pofida unor adversari extrem de dificili, speram sa facem jocuri bune pentru ca si echipa noastra s-a întarit considerabil fata de sezonul anterior”, a declarat Marius Puscasi, noul vicepresedinte al HCM-ului.

Principalul transfer al verii la HCM Constanta este cel al lui Milutin Dragicevic, handbalist care a mai evoluat la malul marii între 2005 si 2007 înainte de a pleca la Silkeborg în Danemarca si de acolo la THW Kiel în Germania.

De asemenea la HCM a mai ajuns internationalul sârb Dalibor Cutura de la puternica formatie spaniola Ademar Leon. Tot în aceasta vara au mai sosit la echipa Javier Humet (CAI Aragon), Alberto Val (CAI Aragon), Ianco Ionut (CSM Ploiesti).

La capitolul plecari exista o lista numeroasa care îi cuprinde pe urmatorii handbalisti: Alexandru Stamate (Baia Mare), Gheorghe Irimescu (CSU Caras Severin), Chike Onyejekwe (CSM Ploiesti), Marius Novanc (Bacau), Nikolaos Riganas.

Pentru HCM Constanta este a 7-a participare în grupele Ligii Campionilor, unde au ajuns o singura data în optimile de finala (2009/2010).

HCM Constanta a reusit eventul în ultimii doi ani pe plan intern.

IK Savehof, adversara constantenilor din primul meci al Grupei B, este un club fondat în 1950 si care îsi disputa meciurile de pe teren propriu din Liga Campionilor în sala Scandinavium din Goteborg, o arena cu o capacitate de 8.525 de locuri.

Campioana a Suediei de patro ori (2004, 2005, 2010 si 2011), Savehof are drept rezultat etalon în cupele europene o semifinala de Challenge Cup în 2003.

Echipa este antrenata în prezent de Mikael Franzen.

Savehof a mai jucat în grupele Ligii Campionilor în trei rânduri, reusind de doua ori sa ajunga în optimile de finala (2004/2005 si 2011/2012).

În lotul lui Savehof sunt numai jucatori suedezi cu exceptia lui Kent Robin Tonnesen care este norvegian.



HCM Constanta incepe o noua aventura in grupele Ligii Campionilor