Handbal

Fara titluri de campioana in handbalul romanesc

Federatia Romana de Handbal (FRH) a anuntat, luni, ca sezonul acesta, intrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, nu se vor acorda titlurile de campioana la masculin si feminin.

"Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a votat astăzi (cu 11 la 5) să nu se acorde titlul naţional în ediţia 2019-2020 a Ligii Naţionale, nici la masculin, nici la feminin. S-a luat act doar de faptul că Dinamo a încheiat pe primul loc în competiţia masculină, astfel că va avea dreptul de a cere un wild-card pentru Liga Campionilor (locul în European Handball League este asigurat). Este greu de digerat o astfel de decizie, în condiţiile în care am dominat clar campionatul, dar împreună cu suporterii noştri vom ieşi mai puternici din această ", anunta Clubul Sportiv Dinamo pe Facebook.

FRH anuntase initial ca intrecerile interne nu vor mai fi reluate in urmatoarea perioada si prin urmare campionatul este abandonat.

La masculin, Dinamo a incheiat pe primul loc fiind urmata de Potaissa Turda si CS Minaur Baia Mare.

La feminin, SCM Rm.Valcea si CSM Bucuresti se aflau la egalitate de puncte, cu mentiunea ca echipa din Capitala avea un meci mai putin disputat.

SCM Rm.Valcea va reprezenta Romania in grupele Ligii Campionilor, iar CSM Bucuresti va aplica pentru un wild card la Federatia Europeana de Handbal (EHF) fiind una dintre fostele castigatoare.



Fara titluri de campioana in handbalul romanesc